Taj Mahal
Probabil cea mai emblematică structură din India, Taj Mahal este un mausoleu imens din marmură albă, construit între 1632 şi 1653 la ordinul împăratului Shah Jahan, în amintirea soţiei sale preferate. Taj Mahal este supranumit „o lacrimă pe obrazul eternităţii”, este una din capodoperele arhitecturii din Mughal şi una din cele mai importante atracţii turistice din India. Complexul Taj Mahal este format în primul rând din mausoleul cu dom alb din marmură, dar cuprinde şi alte clădiri frumoase, piscine cu apă limpede şi grădini întinse ornamentale cu pomi şi arbori.
Poarta Indiei
Un edificiu impozant ce atrage atenția oricărui vizitator care trece prin orașul Mumbai, Poarta Indiei este un monument construit în anul 1924 ce oferă o panoramă unică asupra Portului Mumbai. Poarta Indiei atrage în egală măsură turiști din toată lumea, comercianți cu mărfuri de toate felurile precum și localnici care vin aici în căutarea unor poze reușite, la malul Mării Arabiei. Edificiul are aspectul unui arc de triumf ce măsoară 26 de metri înălțime, iar cupola are un diametru de 15.5 metri și o înălțime de 25 metri. Prin Poarta Indiei s-au retras trupele engleze din India în data de 28 februarie 1948, astfel, structura are o importanță foarte mare din punct de vedere istoric pentru locuitorii Indiei.
Qutab Minar
„Pilonul Victoriei”, așa cum mai este numit Qutab Minar, este o altă structură fascinantă și una dintre principalele atracții ale orașului Delhi. Acest turn înalt de 73 de metri domină zona și este vizibil de la mare distanță. Construcția acestui monument a început în anul 1199 și a durat mai multe generații. Turnul a fost gândit în stil afgan, dar a suferit modificări de-a lungul timpului. Pe pereții turnului pot fi citite versete din Coran, iar turnul, împreună cu celelalte monumente din apropierea sa formează un complex inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO.
Peşterile Ajanta
Peşterile Ajanta sunt de fapt monumente săpate în stâncă din secolul al doilea î.Hr. Acestea au fost însă părăsite în jurul anului 650 d.Hr., fiind redescoperite în anul 1819 de către un grup de vânătoare britanic. Peșterile se află într-o zonă izolată, ceea ce a făcut ca acestea să fie foarte bine conservate. În interior se găsesc numeroase picturi cu tematică variată, de la câmpuri de luptă, la imagini urbane sau reprezentări ale unor animale. În ansamblu, Peșterile Ajanta sunt o fereastră către generațiile trecute și oferă o cronică pictată unor vremuri apuse.
Peșterile Elefanților
La doar 9 kilometri de orașul Mumbai se află Peșterile Elefanților. Aceste peșteri datează de pe vremea regilor Silhara (810 – 1260). Aceste peșteri sunt locul unde arta indiană poate fi admirată în toată splendoarea ei. În peștera centrală există reliefuri masive, sculpturi, picturi și chiar și un templu din piatră dedicat zeului Shiva.
Palatul Bangalore
Construit în anul 1887, în timpul dinastiei Wodeyar, Palatul Bangalore este principala atracție turistică din regiunea cu același nume. Edificiul se remarcă prin sculpturile în lemn desăvârșite, în stilul arhitecturii tudorilor, având unele asemănări cu castelele medievale din Anglia sau Franța. De altfel, un punct de reper în construcția acestui palat a fost Castelul Windsor din Anglia, care la impresionat pe regele Chamaraja, acesta cerând ca Palatul Bangalore să reflecte arhitectura castelului englez. Palatul este prevăzut cu turnuri, ferestre gotice, creneluri și era înconjurat de o gradină splendidă ce conferea și mai multă eleganță construcției. Astăzi palatul funcționează ca centru de promovare a culturii și găzduiește expoziții de artă, concerte și spectacole.
Articole pe aceeași temă:
Marile piete de Craciun din Europa
Bali, destinatie pentru suflet
Cele mai bune locuri din lume pentru scaldat
Hoteluri exclusive, pentru o persoana
Cele mai inedite atractii plutitoare
Insula Rodos – Vacanta pe urmele Colosului
Atractii deosebite pentru fotografii de vacanta inedite
Citiți principiile noastre de moderare aici!