Începeți cu o vizită la Catedrala Ortodoxă aflată chiar la intrarea în cetate, iar apoi nu trebuie să ratați nici Catedrala Catolică din apropiere. După atâtea momente de liniște a venit timpul să explorați străduțele întortocheate ale cetății. Admirați zecile de statui din bronz împrăștiate pe aleile din interior și nu ratați niciunul dintre nenumăratele edificii care, majoritatea, sunt deschise publicului.
În fiecare sfârșit de săptămână, la ora 12 are loc schimbul de gardă – un eveniment ce atrage sute de curioși. Astfel, veți avea ocazia să admirați costumele vechii gărzi vieneze și cavaleria. Întregul eveniment durează cel puțin o oră, așa că pregătiți-vă aparatul de fotografiat. În zilele de sărbătoare, oficialii orașului țin discursuri și povestesc despre istoria glorioasă a acestei fortificații.
Fortăreața, cu bastioanele de tip Vauban, are nu mai puțin de șapte porți frumos decorate, ce merită văzute. Deși schimbul de gardă are loc între două dintre cele mai mari și importante porți, după ce întreg spectacolul s-a terminat, faceți o plimbare până la fiecare dintre acestea.
Nu ratați nici fostul Comisariat și Manutanța, care pot fi vizitate în fiecare zi, iar, la final, parcurgeți traseul fortificațiilor. Astfel, veți avea ocazia de a călători în timp, de-a lungul a două milenii, printre vestigiile celor trei fortificații, din trei epoci diferite construite succesiv pe aceeași locație, fiecare nouă cetate incluzând-o pe cea veche: Castrul Roman ce datează din 106 d.Ch., Cetatea Medievală din secolele XVI-XVII şi Cetatea Alba Carolina, fortificație de tip Vauban construită în secolul XVIII.
Citiți principiile noastre de moderare aici!