Dacă alegeți să poposiți în această zonă puteți alege fie o vacanță rustică, la una din pensiunile din Râșnov, Zărnești, Bran sau Moeciu, sau puteți opta pentru cazarea la unul din numeroasele hoteluri din zonă. Indiferent de alegere, trebuie să știți că dacă alegeți pasajul Rucăr-Bran ca destinație de vacanță, vă așteaptă o întâlnire cu natura românească în toată splendoarea ei.
Aici poți simți cu adevărat că locuiești în mijlocul naturii: totul în jur este verde, aerul proaspăt și curat, apa rece și limpede. Pădurea îi invită pe vizitatori la plimbări lungi și relaxante, vara, iar pe timp de iarnă, pârtiile sunt perfecte pentru schi.
Activități în aer liber
Culoarul Rucăr-Bran este renumit pentru peisajele sale naturale. Vizitatorii pot alege dintr-o gamă largă de activități în aer liber: drumeții pe Cheile Dâmbovicioarei, alpinism, schi și snowboard pe pârtia de schi Bran-Zănoaga, cu o lungime de 1.000 de metri, care este disponibilă în cea mai mare parte a anului.
Aici se găsesc exponate florale rare precum Florea de Colț sau Garofița Pietrei Craiului. Fauna locală este tipică pentru regiunea de munte din Europa Centrală și de Est, iar clima este temperat continentală cu puternice influențe alpine.
Castelul Bran
Castelul Bran, construit în secolul al 14-lea, este probabil cea mai cunoscută atracție turistică din zonă. Acesta este situat în satul Bran, la 190 km de București și are o istorie bogată, aici a fost și reședința familiei regale.
Desigur, castelul Bran este cunoscut în rândul turiștilor mai ales datorită personajului Dracula, inspirat de domnitorul Vlad Țepeș. Însă, cu toate că mulți cred că voievodul a locuit la castel, nu există surse istorice care să dovedească acest lucru. Totuși, aura mistică pe care castelul a primit-o de-a lungul anilor nu a făcut decât să-i sporească farmecul.
În prezent, castelul Bran este un muzeu care adăpostește obiecte de valoare care au aparținut rezidenților săi: piese unicat din lemn, vechi de secole, mobilier, bijuterii, tablouri, arme și armuri.
Peștera Dâmbovicioara
Peștera Dâmbovicioara, o altă atracție turistică majoră a acestei zone, se află la 20 km sud-vest de Bran, în Piatra Craiului. Peștera este rezultatul eroziunii făcute de râul Dâmbovicioara timp de milioane de ani. Drumul spre peșteră a fost, de asemenea, construit prin acțiunea râului, rezultând un peisaj montan pitoresc. De-a lungul secolelor, peștera Dâmbovicioara a servit drept adăpost pentru locuitorii locali și este un sit de cercetare geologică.
Această peșteră este cea mai mare din zonă, dar nu este singura. În bazinul Dâmbovicioara există aproximativ 50 de peșteri de dimensiuni diferite și toate acestea merită vizitate. Una dintre ele este peștera în formă de inimă, numită Peștera Urșilor.
Cetatea Râșnov
Cetatea medievală de la Râșnov, pe drumul dintre Rucăr și Brașov, a fost menționată pentru prima dată într-un document oficial în 1331. Se spune că cetatea a găzduit oastea lui Mihai Viteazul, pentru o perioadă scurtă de timp, în 1600.
Cetatea a fost construită pe vârful unui deal și mărginită de ziduri înalte și turnuri menite să protejeze locuitorii de invaziile tătarilor. Deși a fost atacată în repetate rânduri de tătari și turci, afectată de numeroase incendii si cutremure, a fost restaurată cu atenție de fiecare dată.
În curtea cetății, se află ruinele a 30 de case și inclusiv o porțiune îngustă de drumuri de piatră luminate de felinare.
Cetatea Râșnov adăpostește un muzeu de artă medievală unde sunt expuse piese de mobilier vechi din lemn, arme și artefacte folosite în secolele 17 și 18, precum și o tavernă care servește mâncăruri tradiționale din Transilvania.
Articole pe aceeași temă:
Patru motive pentru a vizita Islanda
Cele mai fermecatoare si mai putin vizitate destinatii turistice
Nopti albe la Sankt Petersburg
Cele mai frumoase parcuri nationale din Romania
Citiți principiile noastre de moderare aici!