Rânca
O stațiune care încă se dezvoltă și are un mare potențial turistic, Rânca se află în județul Gorj, la poalele Vârfului Păpușa (1.600 m). Aici turiștii pot practica sporturi precum schiatul sau snowboarding, într-un peisaj de vis. Există și alte atracții, precum Muzeul Civilizației Montane. De asemenea, pe serpentinele dintre Rânca și localitatea Novaci se desfășoară Campionatul Național de Automobilism. S-a construit mult în această zonă și dezvoltarea continuă, așadar Rânca este o destinație de iarnă atractivă, care încă nu a atins punctul de saturare turistică. Aici se găsesc toate condițiile pentru o vacanță plăcută, liniștită de iarnă.
Vatra Dornei
Perla Bucovinei, cum este supranumită staţiunea turistică, se află la o altitudine de 800 metri, într-o depresiune care o fereşte de vânt puternic şi de alte fenomene meteo extreme. Este un loc destinat atât amatorilor de sporturi de iarnă, cât și celor care caută posibilitatea de a se relaxa și chiar de a se trata de diverse afecțiuni prin tratamentele balneare disponibile aici. Aerul este curat, iar pârtiile sunt bine dotate și delimitate. Există instalații de transport pe cablu, iar pârtiile sunt împărțite pentru schi și pentru sanie. O activitate la mare căutare o reprezintă plimbările cu snowmobilul. De asemenea, cei interesați de tradiții și religie pot vizita în apropiere cele mai frumoase mânăstiri din Bucovina – Putna, Sucevița sau Moldovița.
Arieșeni
Situată în Țara Moților, la altitudinea de 950 de metri, stațiunea Arieșeni este unul dintre locurile deosebite ale României, unde ninge ca în povești, iar turiștii se pot bucura de zăpadă chiar și șase luni pe an. Este o destinație foarte apreciată de practicanții de schi, care iau cu asalt stațiunea mai ales în weekend. Pârtiile sunt dotate cu instalații de teleschi și au o lungime de aproximativ 1 km. Cei care doresc să exploreze împrejurimile pot opta pentru o plimbare cu ATV-ul sau snowmobilul, iar cei curajoși pot alege un zbor cu parapanta. În luna februarie mulți turiști vin aici pentru Serbările Zăpezii, când au loc târguri cu produse tradiționale și concerte. Există numeroase atracții și în apropierea stațiunii cum ar fi Ghețarul de la Scărișoara, Peștera Urșilor sau Groapa Ruginoasa. Per ansamblu, Arieșeni este destinația perfectă pentru cei care vor să petreacă sărbătorile de iarnă în sânul tradițiilor românești.
Păltiniș
Aceasta este stațiunea situată la cea mai mare înălțime din România. Păltiniș se află pe partea de nord-est a Munților Cindrel, la 32 km distanță de Sibiu și la 1.442 de metri altitudine . De asemenea, Păltiniș este prima stațiune montană din România, fiind deschisă în 1894. Fiind la o altitudine mare, aici zăpada este la ea acasă. Dacă zăpada și distracțiile aferente nu sunt suficiente, atunci în zonă există și câteva obiective turistice importante. Schitul Păltiniș, o biserică de lemn ridicată în secolul trecut, este locul unde se află mormântul filozofului român Constantin Noica, dar și casa memorială a acestuia. Păltiniș este o stațiune liniștită si frumoasă care chiar merită atenția turiștilor mai ales în sezonul rece.
Borșa
Situată în Maramureş, staţiunea Borşa este încă un exemplu de destinație turistică liniștită pentru iarnă. Stațiunea se află la 850 de metri altitudine și oferă posibilitatea turiștilor de a face tratamente balneare, dar și de a practica sporturi de iarnă. Pârtiile dispun de transport pe cablu și au o lungime cuprinsă între 200 și 2.700 de metri. Cei care poposesc aici pot face o excursie și până la Cascada Cailor. Aceasta se află la 1.300 de metri altitudine și are o cădere de 90 de metri, fiind cea mai înaltă cascadă din România.
Citiți principiile noastre de moderare aici!