Conform reprezentantului Oficiului Național pentru Promovarea Turismului din Ungaria, 2015 a fost un an de al afluxului de turiști din România spre Ungaria.
„Este o creștere de 7,8 la sută în ceea ce privește nopțile de cazare, în structurile de cazare turistică, la turiștii români. Sunt peste 25.700.000 de nopți de cazare în 2015, din care jumătate turiști interni și jumătate turiști din străinătate. În anul 2015 s-au înregistrat, în Ungaria, 467.000 de nopți de cazare pentru români. Turiștii români s-au cazat în proporție de 82 la sută în hoteluri. Cei mai mulți turiști în Ungaria vin din Germania. Austria, Marea Britanie. Oaspeții din Timișoara cunosc Ungaria, avem foarte multe spa-uri. Sper să veniți și să reveniți în Ungaria”, spune Julia Soos, de la Oficiul Național pentru Promovarea Turismului din Ungaria.
Țara vecină beneficiază de condiții europene de cazare și turism, dar și de prețuri modice la serviciile turistice. În plus, turiștii români, în special cei din vestul țării, au puțin de mers până la primul ștrand. Spre exemplu, distanța de la Timișoara la Mako este de doar 83 de kilometri.
Neexistând un ștrand de acest gen la Timișoara, de mărimea și cu condițiile celor din Ungaria, timișorenii bat acest drum destul de des pentru a se relaxa, cu precădere la final de săptămână.
Iar dacă în România se tot vorbește de tichetele de vacanță, în Ungaria ele se folosesc deja, de mult timp…
„În Ungaria, acest tip de tichet de vacanță funcționează din anul 1990. Tichetul de vacanță a fost transformat într-un debit card, pe care angajatorul pune acea sumă pe care dorește să o dea pentru vacanță și cu acest card se plătește. Mergi la hotel sau la spa și plătești cu acest card”, a precizat Julia Soos.
De asemenea, nu trebuie uitat turismul medical. Mulți români merg la Szeged ori la Budapesta și pentru consultații medicale.
Citiți principiile noastre de moderare aici!