Printre megaliți
Megaliții verticali ce formează cercul de la Stonehenge se înalță în Câmpia Salisbury, în Anglia, și, în ciuda traficului din vecinătate și a nenumăratelor ferme ce se află în zonă, acest monument nu și-a pierdut din grandoare. Nimeni nu știe de ce sau cine a realizat această construcție acum aproximativ 5.000 de ani, dar, și în ziua de azi, acest monument atrage mii de turiști și provoacă aceeași uimire printre gură-cască.
Acropola – leagănul democrațieiPartenon
Emblema Greciei clasice a dăinuit peste această națiune de mai bine de 2.500 de ani. Chiar și de la distanță, imaginea Partenonului, marele templu de marmură ce tronează deasupra sitului Acropolei din Atena, este un adevărat simbol al democrației și civilizației. Pentru a străbate la pas fiecare colț al acestei zone, ai nevoie de cel puțin patru ore, dar merită efortul. Vizitează și templul Atenei Nike unde poți admira basoreliefurile ce evocă războiul purtat cu Persia. Dacă Partenonul este cel mai important exemplu de arhitectură dorică, templul Erechtheion este un simbol al arhitecturii ionice, ce nu trebuie nici el omis.
Grandoarea maură
Nimic nu te va pregăti pentru splendoarea maură pe care o vei descoperi când vei vedea cel mai important monument din Andaluzia – fortăreața Alhambra, din Granada, Spania. Palatul, cu ornamente bogate, este înconjurat de grădini și curți somptuoase, completate cu fântâni arteziene, statui și mii de specii de plante exotice. Fă o plimbare până la Poarta Rodiilor, o poartă renascentistă realizată de Carlos al V-lea, ce este decorată cu trei fructe de rodii, simbolul Grenadei.
Cel mai spectaculos edificiu al Romei antice
Una dintre cele șapte minuni ale lumii, Colosseumul, un mamut de amfiteatru, a fost conceput de către împăratul flavian Vespasian și a fost inaugurat, opt ani mai târziu, de Împăratul Titus, în anul 80 î.Hr., cu un program de lupte ce a durat 100 de zile. Aici, în fața a peste 50.000 de spectatori, gladiatorii salutau împărații și strigau „Ave, imperator, morituri te salutant”. Circumferința arenei are peste 500 de metri și a fost construit peste locul unde se afla o enormă statuie din bronz auri a lui Colossus, de aici venind și numele acestui faimos amfiteatru.
Pe urmele bătăliei de la Waterloo
Micul orășel Waterloo se află la doar câțiva kilometri de capitala Belgiei și este cunoscut pentru bătălia care a decis cursul istoriei acum aproape două secole. Începe excursia la biroul de turism din oraș, unde poți afla toate detaliile despre bătălia lui Napoleon. De acolo vizitează Biserica Sf. Iosif, cu a sa cupolă verde, ce poate fi văzută de oriunde din oraș. După ce vezi și faimosul câmp de bătălie, vizitează și muzeul Wellington, fostul centru de comandă a Ducelui de Wellington, care a dus bătălia împotriva armatei lui Napoleon. Muzeul se laudă cu documente, arme, gravuri și suveniruri autentice din acea perioadă.
Tu ce alte locuri ai adăuga pe această listă?
Articole pe aceeași temă:
Top 25 cele mai populare destinatii turistice din lume
Europa pe care nu o cunosti: Top 10 destinatii pentru exploratorii inraiti
Top 5 cele mai frumoase locuri desprinse din filme
Top 5 destinatii romantice de vara
Destinatii idilice pentru o vara de neuitat: cele mai frumoase sate de pe coasta italiana
Cele mai frumoase locuri din Berlin. Ce sa nu ratezi in capitala Germaniei
Teatru si opera printre ruinele antice din Atena
Citiți principiile noastre de moderare aici!