Cu zile libere și vacanțe mai lungi, cu oferte pentru experiențe înăuntru și afară – pentru familii și copii, cupluri sau doar turiști aventuroși, cu festivaluri și concerte tematice, Timișoara este pe lista unui loc ce trebuie vizitat în luna decembrie.
Indiferent dacă vreți să petreceți seri de iarnă în fața șemineului sau să participați la activități în oraș, împreună cu prietenii sau familia, să beți un vin fiert sau să mergeți la un concert, Timișoara le are pe toate.
Cu șase târguri de iarnă anunțate până în prezent și activități pe măsură, sărbătorile de iarnă în oraș pot fi și un timp al experiențelor aproape de casă, experiențe pe care Organizația de Management al Destinației (OMD) Timișoara le va promova în perioada 26 noiembrie – 22 decembrie, în cadrul proiectului intitulat „Tradiții de iarnă în oraș”.
În colaborare cu reprezentanți ai industriei ospitalității locale și ai instituțiilor de cultură vor fi promovate constant locații, experiențe, meniuri, povești sau evenimente care conțin trimiteri către atmosfera magică a Sărbătorilor de iarnă, către un timp al întâlnirilor dintre oameni în cel mai accesibil loc posibil: orașul în care locuiesc.
„Vrem să contracarăm goana după cadouri cu leneveala unei întâlniri între prieteni ori cu familia și copiii. Și începem cu o propunere: aceea de a căuta în caietele de rețete prăjituri sau alte bunătăți pe care să le preparăm acasă, în serile de iarnă, împreună cu cei dragi. OMD Timișoara a făcut-o alături de bloggerul culinar Laura Laurențiu și de tanti Emilia Popa, alături de care, marți, s-a povestit, lucrat și degustat în Atelierul de făcut cozonaci de la Reciproc Cafe. Pentru că mâncarea ne aduce întotdeauna împreună”, a transmis Delia Sescu Barbu, expert comunicare la OMD Timișoara.
„De Sărbători întotdeauna mama ne făcea ceva bun – plăcintă, prăjituri sau cornuri. Dar nu aveam tot timpul zahăr sau nucă, însă nu conta. Eram împreună și cadoul nostru de Crăciun era că ea ne făcea întotdeauna poftele. Ne întreba pe fiecare ce vrem și ne făcea cu ce avea. Acesta era cadoul nostru”, a spus tanti Emilia Popa.
„În fiecare casă, de sărbători, era o întrecere de torturi și prăjituri care mai de care. În zilele de advent se făceau prăjiturele: biscuiți, fursecuri despre care eu, trăitoare aici, nici nu știam că ne aparțin doar nouă. Această tradiție, a prăjiturilor locale cu cremă nu este suficient fructificată”, a fost de părere bloggerul culinar Laura Laurențiu.
Pentru a descoperi alte rețete de Sărbători, ofertele orașului și detalii despre activitățile propuse de Organizația de Management al Destinației (OMD) Timișoara urmăriți site-ul www.visit-timisoara.com și paginile de socializare.
Citiți principiile noastre de moderare aici!