The Bight, un golf al insulei Norman din Insulele Virgine Britanice, este casa legendarului bar. Localul a fost numit după William Thornton, personajul multi-talentat renumit pentru faptul că a conceput designul Capitoliului American. Om de știință și artist în egală măsură, acesta s-a născut în 20 mai 1759 pe insula Jost Van Dyke din cadrul arhipelagului în care se află și barul care îi poartă numele.
Prima navă, scufundată de uraganul Irma, și-a găsit un nou scop
Barul a prins viață în 1989, la 161 de ani după moartea lui Thornton. Proprietarii au achiziționat un petrolier baltic dezafectat și l-au transformat în, spun unii, cel mai important bar din Insulele Virgine Britanice. Timp de decenii, Willie T a fost faimos – alții ar spune și infam – pentru petrecerile sale nebunești, spiritul său liber și tradiția clienților pentru care nu era mare lucru să sară de pe puntea superioară în apele cristaline de dedesubt.
În 2017, însă, originalul Willie T și-a găsit sfârșitul când uraganul Irma, unul dintre cele mai puternice uragane care au lovit vreodată Caraibele, a avariat grav nava. În aceste condiții, proprietarii au decis să o scufunde să o transforme într-un recif artificial în largul insulei Peter. Această decizie nu doar că a oferit un nou scop turistic – epava este destinație recomandată de scafandri –, dar a contribuit și la eforturile de conservare marină, oferind un habitat pentru viața marină.
Vasul scufundat a devenit casă pentru diverse specii de pești, corali și alte organisme marine.
În paralel, organizația non-profit Beyond the Reef din Insulele Virgine Britanice folosește donațiile de la scafandri pentru a finanța proiecte comunitare, cum ar fi programe de înot pentru copiii din zonă.
Noua casă a lui Willie T
Imediat după scufundarea primei nave, proprietarii au comandat construirea uneia noi. În mai 2018, însă, s-au văzut nevoiți să o ancoreze în Great Harbour de pe Peter Island, la vreo cinci kilometri și jumătate de prima locație. Abia în 2019, noul Willie T a putut să se întoarcă acasă, în The Bight.
Potrivit The Boaty Ball, și „noul Willy T” a rămas renumit pentru atmosfera sa de petrecere, iar atracția principală este, în continuare, mersul pe scândură finalizat cu saltul de pe puntea principală. În timpul zilei, atmosferă este ceva mai relaxată, cu familii și grupuri de prieteni care se bucură de mâncare și băuturi. Pe măsură ce soarele apune, energia crește, cu muzică, dans și o mulțime plină de viață care face din Willie T „cel mai bun loc de petrecere din Insulele Virgine Britanice”, potrivit sursei citate.
Cei de la The Culture Trip spun mai exact ce trebuie să încercați dacă vă decideți să vizitați localul. Pentru „un gust adevărat al Mării Caraibelor”, se recomandă „Anegada Conch Fritters”, o rețetă locală care are în prim-plan carnea de scoică. Se servește cu un sos de maioneză picant. Altfel, mai „safe”, dar la fel de bune, ar fi și un roti de pui – pui în lipie – sau, pentru ceva ușor și familiar, o salată Caesar simplă la care puteți adăuga pui sau chiar mahi, specie locală de pește, pentru o notă tropicală de ocean.
Puteți încerca și specialitățile zilnice, care includ pește local proaspăt și, ocazional, o bucată generoasă de friptură.
Potrivit aceleiași surse, puteți intra și mai bine în rolul de pirat dacă vă comandați un rom pe lângă bucate, sau chiar și fără acestea. Barul are chiar propriul său brand, băutură pe care o folosește în diverse combinații. De exemplu, în infamul Painkiller (portocale, ananas, nucă de cocos și nucșoară) și Dark and Stormy (bitter, bere de ghimbir și lime).
Când ar fi cel mai bun moment pentru a vizita? Dacă vă duceți să mâncați, Willy T’s servește prânzul între orele 12 și 15 și cina începând cu ora 18. Pentru familii, nu se recomandă orele prea înaintate, din motivele prezentate la începutul articolului. Altfel, vasul nu are o oră oficială de închidere; rămâne deschis atâta timp cât „există spiritul viu”.
Probabil că cel mai mare impediment îl reprezintă transportul către bar – și probabil și mai mult către Insulele Virgine Britanice, în general. Puteți ajunge pe Insula Norman cu feribotul, dar chiar și de pe malul golfului nu este tocmai ușor să ajungeți la local. Trebuie să veniți, „ca pirații” pe o ambarcațiune proprie – sau închiriată –, dar există și curse oferite de agențiile de turism locale.
Trimite articolul
XArticolul asta imi aminteste de ala cu instructiunile de stat la plaja in decembrie 89