Reprezentaţii Sindicatului IT Timişoara, la care au aderat mulţi dintre cei care lucrează în cadrul societăţii Atos România, au anunţat că în perioada următoare se vor purta ultimele negocieri înainte de demararea conflictului de muncă.
„Angajații companiei Atos România au decis să declanșeze conflictul colectiv de muncă în urma celor 4 luni în care, reprezentați de Sindicatul IT Timișoara, negocierile noului contract colectiv de muncă au trecut fără succes. Salariații Atos România încearcă negocierea unui contract colectiv de muncă mai bun de mai bine de 3 ani.
Ultimele negocieri au trecut rând pe rând fără să aducă vreun plus pentru salariați. Din această cauză, angajații au decis sa adere în masă la Sindicatul IT Timișoara în 2017, pentru a-și reprezenta mai bine interesele. Negocierile alături de SITT au demarat în septembrie 2017, după îndelungi discuții cu salariații.
Până în acest moment au avut loc 12 ședințe de negociere în care SITT și-a poziționat revendicările în funcție de rezultatele pe care Atos România le demonstrează an de an în sectorul IT. Doar în 2016, Atos Romania a avut o marjă de profit operațional de aproximativ 18%, acesta ridicându-se la peste 40 milioane lei. Pentru 2017 se așteaptă o creștere a cifrei de afaceri de aproximativ 35%, conform declarațiilor companiei”, au anunţat reprezentanţii Sindicatului IT Timişoara.
Reprezentanţii sindicatului au mai anunţat că, „managementul a înaintat până acum 3 oferte de contract colectiv de muncă, însă niciuna dintre acestea nu s-a apropiat deloc de așteptări și toate au fost refuzate prin vot de către salariați. În decembrie, negocierile au ajuns la un blocaj, accentuat puternic de Ordonanța de Urgență a Guvernului 79”.
Odată declanşat conflictul, urmează etapa concilierii la Institutul Teritorial de Muncă Timiș, însă dacă nu se ajunge la un rezultat satisfăcător pentru salariați, aceștia vor declanșa o grevă de avertisment, urmată de o grevă generală.
Compania Atos România are mai bine de 2.100 de salariați în România, majoritatea fiind în Timișoara, însă există puncte de lucru și în Brașov și București. Sindicatul IT Timișoara există în Timișoara din 2009 și reprezintă interesele a peste 5.000 de salariați din sectorul IT&C, support și outsourcing.
Citiți principiile noastre de moderare aici!