Fenomenul gropilor de gunoi ia amploare între Timișoara și Giroc, unde constructorii ridică blocuri la foc automat. De vină pentru rampele clandestine ar fi tocmai dezvoltatorii imobiliari, se plâng cei care locuiesc în zonă, lucru recunoscut și de primarul din Giroc. Ionel Toma spune că cei care dau vina pe constructori nu sunt departe de adevăr.
Cititorii noștri au fost cei care s-au plâns de mizeria de nedescris de la marginea orașului. Am solicitat un punct de vedere și de la Poliția Locală Timișoara, dar oficialii instituției încă n-au reușit să afle dacă agenții lor au ajuns să patruleze în zonă și dacă gropile de gunoi sunt pe teritoriul Timișoarei sau al Girocului.
Municipalitatea din Giroc se laudă însă că ar fi găsit ac de cojocul celor care contribuie la formarea gropilor de gunoi. Cu aproape 100.000 de euro, Primăria Giroc cumpără camere de supraveghere și pune la punct un centru de control. Camerele video sunt montate în zonele cu probleme, iar în centrul de control va sta permanent un om, care va trimite polițiștii locali pe teren dacă vede vreun camion cu gunoi.
„Nu sunt departe de adevăr cei care spun că sunt constructori. Noi avem, în fiecare seară, un plan de pază, dar și ei se uită când nu este poliția prin zonă să îi vadă. Polițiștii locali patrulează în zonele cu probleme, dăm amenzi, acum punem 27 de camere de luat vederi peste tot pe unde sunt zone periculoase de a se forma așa-zise rampe clandestine. Pe drumul spre Timișoara a lucrat o firmă care a făcut un depozit provizoriu, până la terminarea lucrărilor în zona aceea. Pe lângă ei, bineînțeles că s-au aciuat și ceilalți”, ne-a declarat Ionel Toma, primarul din Giroc.
Edilul spune că, anul trecut, au fost alocați 200.000 de lei din bugetul comunei pentru acest proiect, alți 200.000 de lei urmând să fie investiți în acest an. În centrul de comandă care va fi amenajat la primăria din localitate vor lucra trei oameni, pe trei schimburi, care vor transmite prin stație polițiștilor locali dacă văd ceva în neregulă.
„La primărie o să avem un centru de comandă, instalarea camerelor se face de o lună și jumătate. Cu bani de la bugetul local, 200.000 de lei anul trecut și 200.000 anul acesta, am cumpărat camere și facem și centrul de comandă. Cam 100.000 de euro în total. Vor lucra 3 oameni în 3 schimburi, care vor avea stații de comunicare cu Poliția Locală de intervenție. Eu zic că la jumătate reducem clar numărul gropilor de gunoi”, mai spune Toma.
Și municipalitatea din Timișoara se confruntă cu acest fenomen, de mai mulți ani. Polițiștii locali îi amendează des pe cei care aruncă gunoaie la colț de stradă, în multe zone din oraș fiind montate camere video pentru prinderea în flagrant a făptașilor.
Articole pe aceeași temă
http://www.tion.ro/groapa-de-gunoi-la-marginea-timisoarei-de-vina-ar-fi-dezvoltatorii-imobiliari/2002114
Citiți principiile noastre de moderare aici!