Este aproape imposibil ca în ziua de astăzi să ne imaginăm o viață fără acces la energie electrică. Ar fi plină de provocări și lipsuri, întrucât alimentează la propriu și la figurat atât de multe aspecte ale traiului nostru – de la transport, la divertisment, comunicare și asistență medicală. Cu toate acestea, în comunitățile rurale defavorizate din Timiș, nu toate gospodăriile sunt conectate la rețeaua de energie, iar oamenilor nici nu li se explică cum se pot conecta.
În acest context, Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană, împreună cu Instituția Prefectului Județului Timiș și Asociația Partida Romilor pro Europa, susținuți de un investitor privat în domeniul energetic, desfășoară proiectul „Acces egal la energie, acces egal la viitor”.
Implementat pe parcursul a șapte luni, proiectul și-a asumat ca 500 de oameni să beneficieze de sesiuni de informare legate de conectarea și utilizarea eficientă a rețelei de energie electrică. Cei de la Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană au pregătit deja lista de persoane ce vor beneficia de asistență în conectarea gospodăriei la rețeaua de furnizare a energiei electrice.
În plus, în cadrul aceluiași proiect, va fi documentată situația gospodăriilor neconectate la rețeaua de furnizarea energiei electrice din Timiș, fiind realizată o hartă a zonelor cu acces redus la energie din județ. Ulterior vor fi gândite și măsuri, ținând cont că accesul la energie electrică facilitează educația, îmbunătățește asistența medicală, contribuie la dezvoltarea economică și stimulează progresul.
„Accesul la Energie electrică a încetat să mai reprezinte doar becul care luminează casa, accesul la energie electrică reprezintă acces la informație, acces la educație (așa cum ne-a demonstrat perioada de pandemie). Un copil dintr-o gospodărie care nu este conectată la rețeaua de furnizare a energiei electrice nu va avea acces la aceleași resurse ca ceilalți copii acum în perioada cursurilor online și a manualelor electronice”, transmit reprezentanții Asociației Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană.
Asociația Centrul de Resurse pentru Regenerare Urbană a fost înființată în urmă cu zece ani și reprezintă inițiativa unui grup multidisciplinar de profesioniști interesați de dezvoltarea capitalului social în zona Banatului. Aceasta se axează pe dezvoltarea accesului la resurse a grupurilor vulnerabile.
Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 1994, care promovează o societate civilă puternică și sustenabilă.
Trimite articolul
Xongüri + investitor(?) privat + prefectüra = disolütia statülüi
“În Filantropica, tema este indüstria compasiünii saü, mai exact, ce se întâmplă cü o societate care transformă compasiünea ümană într-o afacere.”
~Nae Caranfil
“Mana intinsa care nü spüne o poveste nü primeste pomana! Fii profesionist, ce dracü’!”
“Gandesti marünt. Nü-i nici o rüsine sa ceri, rüsine e sa nü primesti”
“Exista trei meserii pe lüme: bogatia, saracia si sexül. Din oricare se poate trai.”
…
Nü stiü altii cüm sünt, dar eü cand aüd de oengheüri, ma gandesc la “Fündatia Filantropica.”
…
“Practic ün stat eșüat este atünci când statül este acaparat, captürat de o elită care sübordonează statül intereselor ünor grüpüri mici privilegiate iar restül popülației este abandonată saü folosită strict pentrü exploatare și pe post de resürse”
Intrebare: Dar solütii, solütii sünt?
Raspüns: “O singüra datorie are omül, sa nü fie prost”
-
Tocmai mi’am inlocuit tastatura externa Selecline. Merita atunci s’o setez pe rom^na, sa pot folosi tastele diacritice? Daca da, atunci imi baga si mie in schimb si de la alte neamuri?
-
“RTFM” sau incearca 🤣😂🤣😂
Da-le-n … de diacritice dpmdv pentru niste comentarii pe tion. Dar starea de bine personala data de folosirea sau nu a diacriticelor doar tu o poti evalua.
Emoticoane are?-
1. Da, pai m’am documentat pe web prima data, inainte sa’ntreb.
2. Da, le’am obtinut experimental, cu AltGr, incercand sa aplic ce’am aflat de pe web.
-
∃ tasta emoji la unele. Eu n-am de-aia, nu stiu exact ce si cum si cat de bine merge si cat depinde de sistemul de operare sau altceva.
-
-
-
Acces egal la gaze naturale si canalizare ?
Da da, am avut si eu acces la energie dupa 6 luni de cand am depus actele si dupa vreo 6 drumuri si șpaga de rigoare mi-au facut rzcordul, vreo 10 m cablu plus cofretul contorului.
Astia si aia de la gaz cei mai nesimtiti si indolenti.