Acest mesaj nu este o noutate, compania atrăgând și până acum atenția că sistemul de aprovizionare cu apă a fost dimensionat doar pentru consumul menajer.
Astfel, folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți din rețea. Iar dacă, urmare a secetei, s-ar ajunge și la o reducere a debitelor de apă ale sursei, ar putea interveni restricții în distribuție. Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spațiilor verzi constituie contravenție și se sancționează.
Pentru posesorii de grădini există însă soluții la îndemână, pe care Aquatim le recomandă. Una ar fi instalarea în gospodărie a unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia. O alta este forarea de puțuri de mică adâncime. De exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru un metru cub de apă extrasă e de șapte ori mai mic decât costul unui metru cub de apă potabilă.
„Din păcate, de-a lungul timpului s-au depistat însă și cazuri în care unii utilizatori au apelat la o metodă necinstită, încercând să ocolească contorul societății pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, reprezentanții Aquatim reamintesc că o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii”, au transmis, marți, reprezentanții societății.
Trimite articolul
XDupa mintea astora de la AQUATIM apa potabila nu e nici pentru spalat. Ca pompele merg uneori la 25% din capacitate, in bataie de joc, nu pomenesc. Cand spui udat gradini si te referi la gradini cultivate, de mii de mp asa este, nu e posibil sa le uzi cu apa de la robinet. In primul rand ca e prea scump. Dar cand vorbim de cateva tufe de flori, sau de cetiva arbusti ori ceva asa, de mici dimensiuni (ca numar si suprafata) doar nu o sa vrea sa faci foraj sau mai stiu eu ce rezervoare de apa. Pentru calitatea viatii mai trebuie si putina verdeata, nu doar betoane.
In concluzie, ceea ce este necesar este bunul simt. Atat din partea utilizatorilor cate si din partea furnizorului.
Pana la urma consumul aduce profitul furnizorului. Este societate comerciala, nu asociatie de binefacere.
Faceti uz, nu abuz!
-
Ce replica. Supeeeerrr. Sahara este TM, 3 luni pe an. Dam faliment si cu apa calda.
-
Frumos comentariul tău, Marius !
Apreciez !Stimă.
Eu hotarasc cum folosesc apa pe care o platesc.
-
Legea apelor (107/1996, actualizata) zice altceva. Pe langa ce zice legea, mi se pare de bun simt sa nu foloseasca un ultrabogat toata apa potabila pentru “cultivat” gazon doar fiindca are bani. Dar tu poti sa te angajezi la nestle, au avut ei presedinte care a zis ca “apa nu e un drept al omului”, sigur te-ar pune minim director pe ro.
-
asta daca o platesti :))
Apa de la robinet nu prea mai e potabila.
Sunt localitati unde apa nu se plateste la cat se consuma. Stiu caz clar, in Ciacova, unde apa nu este facturata dupa consumul fiecarei gospodarii. Presiunea la apa este inexistenta in timpul zilei. Sa mai mantionez ca nu sunt apometre? Hmmm.
Aquatim are dreptate. Nu uzi gradinile cu apa potabila. Dar apa de la robinet nu poate fi considerata potabila.
Hai mai lasa-ma, dar cand uda Horticultura spatiile verzi din oras de unde se alimenteaza cu apa?
Sa fim sinceri acuma, orasul e din betoane si asfalt, macar sa intretinem saptiile verzi pe care le avem ca altele noi nu vad a fi amenajate.
Da’ Aquatimul a luat ceva masuri, a facut ceva investitii pentru ca in perioadele in care, totusi, se indura Doamne-doamne cu o rupere de nori sa stocheze apa pe undeva? Da’ de unde! Cand pica apa din cer o arunca pe… apa sambetei, si o factureaza in stilul propriu consumatorilor.
Sa imi sap bazin de captate? Si ce folos? Imi da vreun “cap tare” de la Aquatim scutire de plata de la canalizare pentru apa stocata? Vezi sa nu. Si-atunci, sa las pomii si iarba sa moara pentru ca unii se cred smecheri pe banii mei – si cu bani pentru apa, si cu estimari scoase din burta pentru canalizare, si cu predici despre economia de apa. Cu aia care “stropesc strazile” ca la stat, ca sa aiba omul de spalat noroi d epe haine si cand nu ploua, nu au treaba?