Astfel, marți, 1 noiembrie, între orele 8-20 se vor executa legături de conducte pe strada Gheorghe Lazăr la intersecție cu străzile Salciei, Timiș, Johann Sebastian Bach și Teiului. Lucrările fac parte din proiectul POIM “CL12: Execuție rețele de apă și canalizare Timișoara Nord – Lot 1”, iar pe durata lor se va opri furnizarea apei pe străzile Gheorghe Lazăr – între strada Pictor Ioan Zaicu și bulevardul Cetății -, bulevardul Cetății – între strada Gheorghe Lazăr și Calea Bogdăneștilor -, Calea Bogdăneștilor – între strada Suceava și bulevardul Cetății -, Calea Circumvalațiunii – între strada Gheorghe Lazăr și Calea Bogdăneștilor -, Martir Remus Tășală, Aleea Cascadei, Intrarea Zenit, Madrid, Johann Sebastian Bach, Dimitri Ivanovici Mendeleev, Semicerc, Gheorghe Cucu, Academician Sextil Puscariu, Pavel Rotariu, Dinu Lipatti, Dornei, precum și la punctul termic de pe strada Dimitri Ivanovici Mendeleev.
În săptămâna 31 octombrie – 4 noiembrie, zilnic între orele 9-15, în Recaș se va opri apa pe străzile Plopilor, Lucian Blaga, Viilor, Teiului, Crinului, Salcâmului, Teiului, Albăstrelelor, Fagului și Răsăritului pentru lucrări de spălare a rețelei de distribuție.
„Lucrările de spălare urmăresc să asigure o calitate corespunzătoare a apei potabile și sunt o parte a activității desfășurate de Aquatim în cadrul mentenanței preventive a rețelelor de distribuție”, transmit reprezentanții Aquatim.
Atenție! La reluarea alimentării cu apă în regim normal este posibil ca la robinete să curgă apă tulbure. Deoarece această perturbare va fi de scurtă durată, clienților le este recomandat să nu folosească apa în scopuri menajere, până la limpezirea completă. Consumatorii sunt rugați să ia măsuri de stocare a unor cantități de apă care să le acopere necesarul pe perioada anunțată.
„Utilizarea apei din rețeaua publică pentru udatul grădinilor și a zonelor verzi este o practică descurajată de legislația în vigoare. Standardele definesc clar ce înseamnă necesarul de apă pentru nevoi gospodărești, precum și debitul specific, de maxim 120 de litri pe zi de persoană în mediul rural. Rețelele de distribuție sunt dimensionate conform acestor reglementări, așa că operatorii de apă nu pot acoperi alte nevoi de consum.
Cel mai grav este că ignorarea acestei realități poate aduce prejudicii întregii comunități. Astfel, în timp ce unii folosesc apa de la robinet pentru udatul grădinii, vecinii lor pot rămâne fără apă pentru nevoile vitale – băut, gătit, spălat.
De asemenea, menținerea rezervelor de apă și a unei presiuni adecvate în rețea sunt necesare și pentru protecția împotriva incendiilor, mult mai frecvente în aceste circumstanțe. Iar dacă, urmare a secetei, se ajunge la reducerea debitelor de apă ale sursei, pot interveni restricții în distribuție. Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spaţiilor verzi constituie contravenție și se sancționează”, spun cei de la Aquatim, care fac apel la un consum rațional al apei.
Citiți principiile noastre de moderare aici!