Reprezentanții STPT au anunțat, marți dimineață, că sistemul de e-ticketing este funcţional, punctele de vânzare fiind operaţionale.
„Reamintim tuturor utilizatorilor serviciului public că, în conformitate cu prevederile Regulamentului de călătorie întocmit şi aprobat de către ADI-SMTT, călătoria cu mijloacele de transport se face în baza unui titlu de călătorie valabil, care poate fi achiziţionat fie la punctele noastre de vânzare (abonamente, bilete pe suport de hârtie, legitimaţie de o zi) fie direct în mijlocul de transport (sms, card bancar contactless, aplicaţia 24pay sau MobilWallet)”, au transmis reprezentanții STPT.
Potrivit acestora, toţi utilizatorii serviciului public, inclusiv beneficiarii gratuităților, menţionaţi în Regulamentul privind facilităţile acordate unor categorii de cetăţeni şi entităţi la transportul public prestart cu tramvai, troleibuz, autobuz şi vapoare în aria de competenţă a Societăţii Metropolitane de Transport Timişoara, art.1 – art.5 (pensionari, preşcolari, elevi, studenţi, doctoranzi, beneficiarii legilor speciale şi personalul entităţilor prevăzute în regulament), au obligaţia validării titlurilor de călătorie la fiecare urcare în mijloacele de transport.
Atenție! Călătoria „gratuită” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 și 500 de lei.
Vă reamintim că actualul sistem de e-ticketing a fost implementat în 2008 de către UTI Group, vechimea ridicând probleme în asigurarea componentelor hardware şi în ceea ce privește partea software.
Primăria Timișoara intenționează să instaleze un sistem ultramodern, integrat, de management performant al călătorilor care folosesc mijloacele de transport ale STPT. Un proiect în acest sens a fost votat recent de către consilierii locali.
Noul sistem va putea oferi informații despre numărul de pasageri de pe o rută, va ajuta la prioritizarea numărului de mijloace de transport în funcție de solicitări și emiterea electronică de abonamente. Suma necesară se ridică la 1,2 milioane de euro, iar banii vor fi solicitați prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Citiți principiile noastre de moderare aici!