Prima ninsoare din 2024 din Timișoara nu a luat prin surprindere autoritățile locale. Firma Brantner, cea cu care are contract primăria, a scos pe teren cinci utilaje mari și două mici, care au împrăștiat 32 de tone de material antiderapant.
„Echipele Primăriei Municipiului Timișoara sunt pe teren și efectuează operațiuni pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier, în condițiile în care temperaturile au scăzut semnificativ și se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare. În cursul zilei de azi, operatorul Brantner Servicii Ecologice a ieșit în teren și a asigurat împrăștierea de material antiderapant la intrările în oraș, pe poduri și în girațiile mari din oraș”, dau asigurări reprezentanții municipalității.
În prezent, la orele prânzului, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale.
Zeci de utilaje pregătite
Ninsoarea de luni dimineață a fost una destul de slabă. În orice caz, pentru situații mai complicate, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregătit să intervină cu 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, trei mini încărcătoare frontale, zece încărcătoare frontale, opt utilaje transport zăpadă, două autocisterne, opt autoturisme control și 25 de mini freze de zăpadă.
Cetățenii care doresc să semnaleze eventuale probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului au la dispoziție secțiunea dedicată salubrizării din aplicația de sesizări a primăriei, disponibilă AICI.
Obligații și pentru cetățeni
Cu această ocazie, ca de obicei, reprezentanții primăriei amintesc că și cetățenii au obligații. De exemplu, să curețe zăpada și gheața de pe trotuarele din fața casei și să se asigure că țurțurii nu pun în pericol trecătorii.
„Vă reamintim că, în conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituțiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au și obligația de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor, de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane și de a atenţiona pietonii asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional”, se arată în informarea primăriei.
Trimite articolul
XDe aia patinezi prin oras cu masina? De la atata material antiderapant, mainainte sau dus 2 ca si sania la semafor
-
Daca au pus sare, aia a topit zapada, iar de la frig s-a transformat in patinuar.
-
Daca dădeau cu tine de sare, asfaltul este negru. Nu a nins atât de râu.
-
Propaganda mincinoasă…. e varză orașu… la noapte îngheață tot
Minciunele tipice administratiei Spritz, maine la primele ore vor aparea stirile cum se vaita platitorii de taxe si impozite ale acestui oras…dar, a aparut stirea asta ca sa “topeasca” puti revolta oamenilor.
-
Da e mare revolta , am vazut oameni cu furci la Opera strigand Robu primat .
Sa vina gropile la primavara si rugina la masini :))
…si din nou iarna nu i ca vara!!!!
L-am vazut cand a iesit de la coafor pe ultraharnicul Nicu Robu …sa vezi ce baga la lopata ,hai nea Nicule acum castigi si tu capital politic .
cred ca si ninsoarea asta e iar vreun proiect mostenit de la fostul si unicul voievod al urbei : Nicu cel vopsit Robu
Da ăla din poza ce caută cu bicicleta? E interzis să mergi cu bicicleta când e zăpadă afara!
E jale abia am iesit de sub troienele nematurate de neamt …haideti toata lumea in tuneluri dacice .
32 tone 😂😂😂 asta inseamna 1.5 bascule, pt cei necunoscatori, la 1 km de drum cu 2 benzi sunt necesare ~600kilograme, acum faceti voi socoata…maxim un Rebreanu daca s-a facut. Problema este ca lumea cand aude 32 tone au imoresia ca este mult
-
32t=32000kg:la 600kg/km face dupa Adam Riese 535 km.B-dul Rebreanu cam lung sau?