Inainte de a ne apuca de treaba pornim cuptorul la treapta 3 la mine, respectiv la 180 grade C si punem o oala cu apa si un praf de sare la fiert. Cartofii se curata, se taie bastonase mai groase, cel putin de 1 cm grosime si se pun in apa, la fiert ; eu ii pun in apa care fierbe deja si ii tin sub 10 minute. Cartofii nu trebuie sa fiarba pana se sfarama, sa fie fierti dar al dente si atentie sa nu ii rupeti daca ii amestecati cu spumiera. Ii scoatem intr-o tava mare de aragaz in care am pus hartie de copt, ii stropim cu ulei , ii amestecam usor cu manutele Adaugam 2-3 linguri de pesmet (cu cat ii imbracam in mai mult pesmet cu atat vor fi mai crocanti) si condimente (eu am pus rozmarin si legume deshidratate picante). Si le facem vant la cuptor incins, 180-190 grade C pt 40-45 de minute, pana se rumenesc. Serviti cu sos de iaurt, maioneza si usturoi.
Cartofi prajiti la cuptor
Se folosesc: 1 kg de cartofi taiati ca pt prajit dar mai grosi ( pentru a nu se rupe la fiert), 2 linguri de ulei ( eu am folosit de masline), 2-3 linguri pesmet, sare, condimente.
Citiți principiile noastre de moderare aici!