Potrivit reprezentanților Asociației Festivalul Baroc Timișoara, organizatorul evenimentului, recitalul va dura trei ore, timp în care ambarcațiunea va porni de la Podul Decebal și va străbate orașul, până la Podul Ferdinand.
Proiectul ar fi trebuit să debuteze duminică, 21 mai, însă din cauza vremii nefavorabile, concertul pe Bega a fost anulat. Al doilea concert, care trebuia să aibă loc în 18 iunie, a avut loc în incinta Palatului Baroc din Timișoara tot din cauza ploii.
Astfel, prima reprezentație în ambarcațiunea de epocă a avut loc în 7 iulie.
Sâmbătă, 22 iulie, de la ora 17:00, va avea loc cel de-al doilea concert pe râul Bega, în cadrul Proiectului Baroque Watermusic.
„Concertul este realizat cu instrumente muzicale și costume de epocă, pe o ambarcațiune amenajată în stil baroc, care va naviga pe râul Bega. Publicul se va afla pe malurile râului. Instrumentiștii sunt muzicieni profesioniști din România, Ungaria și Elveția, alături de soprana Narcisa Brumar, de la Opera Națională Română Timișoara, solistă a acestei instituții”, au transmis organizatorii.
Proiectul face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte. Coordonatorul proiectului este lector universitar doctor Caius Hera.
Instrumentele prezentate în cadrul acestui proiect sunt: lăuta, viola da gamba, fluierul baroc, viori baroc și clavecinul.
Trimite articolul
XCanta Fonte di gioia? Spre deosebire de alti ani, nici ei si nici Flauto dolce n’au mai participat si anul acesta ca ansambluri la Festivalul de muzica veche de la M.i.e.r.c.u.r.e.a. Ciuc. Doar in calitate de acompaniator, respectiv instructor, ambii din primul grup. In schimb, individual, tot din primul grup, ori chiar intreg grupul, au avut concerte in perioada anterioara, in Mediash, respectiv in Cluj.