Filarmonica Banatul a programat evenimente începând cu ora 22 și până la miezul nopții. În acest interval, care cei care vor călca pragul instituției vor afla informații inedite din istoria Filarmonicii în cadrul unor tururi ghidate ce vor alterna cu momentele muzicale susținute de artiști.
„Între altele, instituția muzicală va expune Cartea de Aur a Filarmonicii, ceea ce reprezintă o ocazie rară pentru vizitatori de a vedea semnătura compozitorului Johannes Brahms, care a concertat la Timișoara în 1879. În cadrul tururilor, publicul va avea și șansa de a urca pe scena Sălii Capitol și de a admira spațiul de concerte din perspectiva artiștilor”, au transmis, marți, reprezentanții Filarmonicii Banatul.
Programul va debuta la ora 22, când cei prezenți vor putea asculta fragmente muzicale celebre din Lion King, Aladdin, Cartea Junglei și Tangled interpretate de Ana David la vioară, Darius Tereu la violoncel, Bogdan Preda la flaut, Irina Duldiier la oboi și Andreea Olariu la pian.
Apoi, al doilea moment muzical al serii va fi susținut de tânărul clarinetist Cătălin Andrei Catina, elev al Liceului de Artă „Ion Vidu”, alături de profesoara lui, pianista Cristina Fernbach.
De la ora 23, pe scenă vor urca artiștii Ansamblului GIOVENTÙ ARMONIOSA, alcătuit din Alexandra Mahu – flaut, Irina Duldiier – oboi, Alina Talianu – clarinet, Radu Țaga – fagot, Horațiu Văsar – corn și Regina Csermak – pian.
Jumătate de oră mai târziu, vizitatorii vor putea audia Duetul în Re major pentru violoncel și contrabas al compozitorului italian Gioachino Rossini, în interpretarea artiștilor Arthur Balogh – contrabas și Maksay Csaba Zsolt – violoncel.
Ultimul moment muzical al serii, care e programat să înceapă la miezul nopții, le aparține violoniștilor Abel Chircă, Andreea Fălcușan, Mariana Radu, Simona Mehedinți, Valentina Pancă, violistului Andrei Popa, violonceliștilor Maksay Csaba Zsolt și Denis Mocuța și contrabasistului Sánta Csaba. În program: Divertimento în re major de Wolfgang Amadeus Mozart.
Evenimentele din cadrul Noapții Albe la Filarmonica Banatul se vor desfășura atât la Sala Capitol, cât și în Grădina de Vară. Intrarea este liberă.
Programul este finanțat din bugetul Primăriei Timișoara.
Ajunsă la ediția cu numărul 20, Noaptea Albă a Muzeelor este un eveniment derulat la nivel european, inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța și patronat în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor.
Trimite articolul
XSă vezi VACARM INFERNAL de la MOTOCICLETE in noaptea albă a muzeelor😡prefum in fiecare seară!!
de nu veti mai auzi niciun concert de muzică 😱
Timisoara e la PERIFERIA EUROEI CIVILIZATE, gratie DEMNITARILOR NEPASATORI si Incompetenti CE NE CONDUC
De ce nu se poate face gratis ziua?
-
nu stiu, poate pentru ca evenimentul se numeste “NOAPTEA muzeelor”?