Evenimentul „Timișoara 2023 la nesfârșit” a fost organizat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara în perioada 7-10 decembrie 2023. Manifestarea ce a marcat închiderea simbolică a programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii a câștigat premiul „The Event Safety Award” în cadrul competiției internaționale European Festival Awards 2024, organizată anual în Groningen, Olanda.
„E un premiu care recunoaște eforturile celor care s-au aflat în afara luminilor reflectoarelor, dar fără a căror muncă, siguranța și buna desfășurare a evenimentelor ar fi fost imposibilă. Le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibil ca anul Capitalei să fie nu doar un mare succes, ci și începutul unui nou capitol european al Timișoarei”, a declarat Dominic Fritz, primarul orașului.
Premiul a fost acordat de YES Group (Yourope Event Safety) și a poziționat evenimentul de închidere a Programului Timișoara 2023, care a reunit un număr record de participanți în Piața Unirii, printre cele mai sigure și bine organizate evenimente din Europa.
De asemenea, în aceeași categorie au fost nominalizate alături de Timișoara 2023 festivaluri renumite din Germania, Olanda, Cehia și Belgia.
La finele anului 2023, în premieră pentru Timișoara, pe scena din Piața Unirii au urcat artiști internaționali de renume: Jessie J, Katie Melua, Róisín Murphy, Klangphonics, dar și artiști români cunoscuți și apreciați de public: Delia și Emaa.
Peste 115.000 de spectatori au participat la cele peste 100 de evenimente organizate de joi, 7 decembrie și până duminică, 10 decembrie 2023, în Piața Unirii, Cinema Timiș, Cinema Victoria, MX – Muzeul „Corneliu Mikloși”, Palatul Culturii și alte zeci de locații din tot orașul.
La concertele din Piața Unirii au participat peste 60.000 de spectatori.
„Această recunoaștere confirmă eforturile întregii echipe a Centrului de Proiecte Timișoara de a oferi publicului evenimente organizate în condiții de siguranță deplină. Le mulțumesc colegilor mei din echipă, tuturor colaboratorilor implicați în acest efort comun uriaș de organizare și totodată instituțiilor de ordine și siguranță publică din Timișoara, al căror sprijin a avut un rol important în obținerea acestui premiu”, a spus Alexandra Rigler, directoarea Centrului de Proiecte.
Parteneri ai instituției au fost Inspectoratul de Jandarmi Județean „General Moise Groza” Timiș, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Glad Voievod” Timişoara, Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, Direcția Generală a Poliției Locale Timișoara, Brigada de Combatere a Criminalității Organizate, Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat” al Județului Timiș, Serviciul de Ambulanță Județean Timiș și Direcția Sanitar Veterinară.
Trimite articolul
Xhai odata ca au trecut 2 ani si ne tot lamentam cu rahaturi de premii. a fost un concert de succes, de tipul “populism” si atat
hai sa ne preocupam de viitor si de viitoarele concerte, poate cu continut artistic mai ridicat, nu populisme facute de maestri de la sibiu
hai sa sustinem initiative mai contemporane si mai actuale
hai sa nu ne mai laudam cu nimic
hai sa intelgem realitatea: concertul asta nu reprezinta nimic pe scena internationala a muzicii, chiar nimic.
hai sa luam exemple internationale: orice festival din europa are la orice ora o scena secundara cu mai multa importanta artistica, nici nu are rost sa discutam de scenele principale ale festivalurilor europene
hai sa evaluam ce au invatat organizatorii locali (din judetul timis) in urma tm2023, ca se pare ca am luat echipa de la capitala culturala sibiu in loc sa ne folosim de ocazia asta sa ne perfectam niste oameni locali care sa produca evenimente de importanta europeana
hai sa terminam cu mercenarii
hai sa sustinem cultura locala ca altfel moare de tot ca sportul local