Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Cooperarea GAL-urilor în vederea adaptării promovării turismului și producătorilor locali la contextul actual”.
Programul este următorul:
- 10- Deschiderea festivalului: Focurile se aprind, iar ceaunele încep să fiarbă! Minoritățile din Banat vor pregăti rețete tradiționale autentice, iar vizitatorii vor avea ocazia să deguste preparate delicioase, fiecare cu specificul său cultural.
- 13 – 14:30 – Seminar și workshop despre impactul minorităților asupra vieții satului românesc. De asemenea, un workshop interactiv vă va oferi ocazia să descoperiți tehnicile agricole folosite de diferitele comunități din Banat. Veți învăța despre metodele tradiționale de cultivare, organizarea muncii agricole și impactul migrației asupra agriculturii.
„Pe parcursul întregii zile, culturile minorităților vor fi celebrate printr-un program artistic variat, incluzând muzică și dansuri tradiționale. Este șansa perfectă să explorați diversitatea culturală a Banatului, să interacționați cu reprezentanții comunităților locale și să vă bucurați de atmosfera vibrantă a festivalului”, au transmis organizatorii.
Pe scenă vor urca, începând cu ora 16, Ansamblul Folcloric „Sveti Nicola” din Diniaș, Ansamblul Folcloric „Kruna” din Sânmartinu Sârbesc, Pera Todorovici și formația „Temisvarski spomenari”, Maria Borțun Popescu și Liliana Laichici.
Manifestarea este finanțată prin PNDR 2014-2020 de către Centrul Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale 8 București – Ilfov.
Trimite articolul
XO sa fie 2-3 ceaune si o sa fie servite neamurile bucatarilor.Asa merge treaba
,,CĂZANUL de aur” !!! De când e CEAUN ?!?!?