LA PAS susține gastronomia artizanală un eveniment-manifest care promovează producția sustenabilă de hrană și cultură, precum și consumul responsabil și durabil.
La Muzeul de Transport Public „Corneliu Miklosi” vizitatorii sunt așteptați în perioada 13-15 octombrie cu preparate uimitoare, produse locale și creații autentice, cu ateliere, dezbateri vitale și concerte.
„Credem că hrana e cultură, e artă și e originalitate, iar Festivalul LA PAS vine cu o doză puternică din toate, programul artistic pe care l-am pregătit pentru ediția 2023, anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Culturală Europeană, fiind menit să confirme asta”, au transmis organizatorii.
Astfel, peste 35 de artiști vor urca pe scena festivalului. Aceștia provin din diferite colțuri ale țării și de peste hotare și însumează un mix de genuri muzicale, de la rock la folk, muzică neaoșă reinterpretată într-o cheie modernă, poetry rock și chiar soul cu un strop de funk și jazz. Publicul va fi provocat să asculte poezie pe acorduri muzicale, doine și balade, dar și să redescopere basme și legende.
Vor susține concerte formațiile rock Partizan și Lună Amară, precum și formația Delta Pe Obraz din Republica.
„Prin cântece folk, modern metal și interpretări unice ale unor piese tradiționale românești surprinde de fiecare dată publicul, și o va face și LA PAS, grupul E-an-na. O altă prezență inedită în festival va fi iarba Fiarelor, cu jocuri și cântece călușărești, balade haiducești, hore solare, doine de stâmpărare, cântece de dor și nu numai. „Muzica neaoșă de iarba Fiarelor e un mânz tânăr, născut în sălbăticie din părinţi bătrăni, născuţi în captivitate”, explică, mai bine, Cristian Chiriac, iniţiatorul proiectului”, au transmis organizatorii.
Scena artistică timișoreană va fi reprezentată prin Amalia Gaiță și Sonatic.
Accesul publicului la festival este liber, datorită contribuției financiare a finanțatorilor și implicării partenerilor și voluntarilor LA PAS.
Festivalul LA PAS – Festival de gastronomie artizanală face parte din Programul LA PAS/Slowing Down, dezvoltat de CRIES în contextul Timișoara 2023 și este cofinanțat de Primăria Timișoara prin Centrul de Proiecte.
Citiți principiile noastre de moderare aici!