În plină pandemie, Farfarello a schimbat prefixul: 40 de ani de la înființare, o aniversare pe care nu a apucat să o sărbătorească.
Trupa a lucrat însă la albumul „Krönung” și filmul biografic „Glücksuche im Lockdown – Auf den Spuren Leopardi‘s (Căutând norocul în lockdown – pe urmele lui Leopardi)”, a cărui premieră va avea loc în cinematografele din Germania în luna martie.
După 40 de ani de activitate, stilul inconfundabil și energia debordantă a membrilor formației au făcut ca sălile de concert să fie sold-out. Concertele din România vor debuta cu noile compoziții din albumul aniversar, prezentat în premieră pe scenele autohtone.
„De ce Krönung? Acest nume înseamnă că cineva îți așează o coroană pe cap, te încoronează. Înseamnă că primești o recunoaștere pe care o meriți… Noi am făcut asta pentru noi înșine. Ne-am oferit asta, după 40 de ani de carieră”, definește Mani Neumann acest material discografic.
Mani Neumann a făcut parte din formația Phoenix.
Turneul Krönung începe în Crișana și ajunge și la Timișoara. Evenimentul din Timișoara va avea loc la clubul Manufactura marți, 21 februarie, începând cu ora 20. Rezervările pot fi făcute la telefon 0722 892 356, iar biletele pot fi achiziționate din rețeaua IaBilet.
Trio Farfarello înseamnă în primul rând vioară, blockflöte, chitări acustice pe 6 şi 12 corzi, percuţie & bass. Mani Neumann (vioară, blockflöte) şi Ulli Brand (chitară), membrii fondatori ai trupei Farfarello, au reuşit ca în 40 de ani de activitate să obţină recunoaştere europeană şi internaţională.
Stilul muzical abordat este atât de unic încât orice descriere convenţională devine imposibilă. Prin muzica lor, farfarello creează un sunet arhaic, brut, eliberat de clişee, fiind o combinaţie de folclor est – european şi influenţe contemporane: muzică tradiţională, jazz, rock şi muzică clasică.
Din 1982 şi până acum, Farfarello a lansat 18 albume, 4 dvd-uri şi a participat la peste 3.500 de concerte în toată lumea. Mani Neumann şi Ulli Brand au adus pe scenă, în diferite formule muzicale (trio, quartet şi chiar orchestre simfonice), nume mari ale genului precum celebri toboşari Mike Barsimanto, Herb Quick, şi Chris Thompson (Manfred Mann’s Earth Band).
Trimite articolul
XIn Banat mai canta si la Socolari si la Resita si cred ca a fost deja si la Altringen, Bogda, Timish.
Absolut. Doar ca stie si sa cante la vioara.
Stai flexat, violonistul diavolului a murit demult. La Paganini ma refer. Si nici unul n-are vreo vina ca e/a fost atat de bun incat lumea crede ca a facut vreun pact cu cineva pentru a dobandi asa pricepere. Banuiesc ca e vorba de talent si multa munca; la Paganini se pare ca a fost si un sindrom care face incheieturile foarte flexibile.
3 comentarii 😂 faina baza de date, solida! si comentasem si eu ceva cu paganini. no lasa, nu-i bai🤪