„Tradiţionalul concurs de vinuri şi mezeluri s-a desfăşurat recent în localitatea Comloşu Mare. Această competiţie a devenit deja tradiţie pentru comloşeni şi nu numai. Primul concurs de acest gen s-a desfăşurat în anul 1937. La început acest concurs a fost dedicat exclusiv vinurilor (roşii şi albe), dar cum un vin bun se împleteşte foarte bine cu o mâncare pe măsură, organizatorii s-au gândit că ar fi mai nimerit să îmbine mezelurile cu vinul, şi iată aşa a luat naştere în anul 1990 Concursul de Vinuri şi Mezeluri. Este o tradiţie a localităţii noastre pe care o păstrăm vie an de an” ne-a spus Ovidiu Ştefănescu primarul localităţii şi unul dintre principalii organizatori. Anul acesta competiţia a reunit 50 de producători, care au înscris în concurs cel puţin o probă, la ambele categorii: vinuri şi mezeluri. Ca orice concurs evenimentul a avut şi câte un juriu pentru fiecare dintre cele două secţiuni. La vinuri podiumul a fost decis de Vasile Pop, ing. Ioan Ilie (ambii din localitatea Teremia Mare) şi Adrian Clop din Comloşu Mare. La mezeluri juriului a fost format din Ianosi Pavel, Contra Viorel şi Bugariu Dacian.
Locurile fruntaşe la categoria vinuri au fost ocupate de Ciprian Busuioc(Locul I Vin roşu ),Jurcan Ioan(Locul II Vin rosu), Gheorghe Colarici(Locul I Vin alb ), Ciprian Busuioc(Locul II Vin alb ).
Cel mai bun mezelar a fost desemnat: Marcel Otanjac, Locul I cârnaţ: Daniel Tribunescu, Locul I salam: Ghiţă Borza, Locul I sângerete: Cosmin Almăjan, Locul I caltaboş: Nikels Iosif.
Organizatorii ediţiei din acest an au fost: Marius Ghiţulescu, Livius Pribac, şi primarulul localităţii Ovidiu Ştefănescu.
Citiți principiile noastre de moderare aici!