Eliminarea din dietă a alimentelor ce conțin cele de mai sus reprezintă cheia și există numeroase rapoarte despre îmbunătățirea spectaculoasă, în numeroase cazuri, odată cu îndepărtarea glutenului și cazeinei din alimentație. De cele mai multe ori rezultatele concrete apar în timp, odată cu perioada de eliminare din sânge a polipeptidelor dăunătoare.
Dr. Robert Cade, profesor de medicină și psihologie la Universitatea din Florida, a observat că, pe măsură ce nivelul peptidelor amintite din sânge descrește și simptomele alergice se reduc treptat: „Dacă vor putea fi aduse la valoarea normală, spune el, majoritatea pacienților își vor îmbunătății starea substanțial, revenind la normalitate. Pentru acest lucru este însă necesar să respectăm cu strictețe regimul, fără gluten și cazeină!”
Nu vom putea face progrese în acest dezechilibru, decât atunci când suntem dispuși (este chiar o invitație, la nivel subtil, în acest sens!), de a ne cunoaște reacțiile după felurile de hrană din dieta zilnică, evidența unui jurnal în care să ne notăm diferitele reacții și stări, în urma ingerării hranei. Cu puțină voință reușim să depistăm care sunt alimentele ce ne provoacă alergii și cu ajutorul unui dietetician, ar fi bine sa învățăm cum și cu ce să le înlocuim.
Alimentele și substanțele care dau cel mai frecvent reacții alergice, unui număr mare de copii și adulți, sunt:
-grâul, precum și alte cereale ce conțin gluten (ovăz, orz, secară);
-laptele și alte produse lactate care conțin cazeină;
-citricele;
-ciocolată;
-ouăle;
-coloranții alimentari artificiali;
-produse farmaceutice, cum este de exemplu paracetamolul;
-legumele din familia solanacee (roșii, cartofi, vinete).
Alergiile sunt strâns legate de permeabilitatea colonului și de aici, toxicitatea anumitor compuși ce ajung în sânge.
– Cel mai bine este să avem puțină atenție asupra curățării colonului, o detoxifiere a acestuia și a sângelui, pot fi considerați primii pași spre îndepărtarea senzațiilor și stărilor neplăcute.
– După o detoxifiere, pasul următor ar fi bine să fie cel de urmărire, în a știi exact ce produse produc stare de rău și notarea exacta a reacțiilor provocate.
– Este bine să avem în vedere oprirea consumului acestora și înlocuirea lor cu altele similare, ca și componentă nutrițională.
– Aportul de glutation și vitamina C sunt și ele strâns legate de diferitele stări alergice. Este bine să avem în vedere un consum mare de produși ce conțin acești nutrienți importanți pentru starea noastră de sănătate.
Sunt persoane care au încercat și au reușit să scape de aceste stări date de alergii, printr-o dietă de 21 de zile, dietă bazată doar pe sucuri proaspete din fructe, legume, sucuri verzi. Este doar pentru cei determinați, plini de voință, iar rezultatele sunt pe măsură!
Și, pentru-că am fost întrebată ce produse conțin cazeină și gluten, am să revin cu un articol despre aceste produse, săptămâna următoare. Până atunci, să fim sănătoși și toate să ne meargă din plin!
O săptămână plină de bucurii, cu sănătate!
Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.
Citiți principiile noastre de moderare aici!