Remarcați că din această definiție lipsește orice mențiune privind componența spirituală. Poate că întemeietorii OMS se temeau că unele țări vor obiecta împotriva menționării sau accentuării acestei stări spirituale… Toată lumea știe că sănătatea fizică înseamnă absența bolii și a oricărei infirmități, în prezența energiei și a vitalității suficiente pentru îndeplinirea datoriilor zilnice și a activităților recreaționale, fără a obosi în mod deosebit. Starea noastră de sănătate este influențată de tot ce ne înconjoară, de buna adaptabilitate la mediu, de buna relaționare interumană, de buna stare familială avută, adică de întreaga noastră raportare la mediu. Așadar, putem să vorbim de o stare de armonie interioară atunci când vorbim de o bună stare a sănătății fizice și de bune relații cu cei din jurul nostru.
Și astfel, spunând toate acestea, vă întreb: cine ar putea fi mai îndreptățit să fie declarat responsabil de bunul mers interior și exterior al fiecăruia? De cine depind toate acestea, dragii mei, dacă nu de noi, în primul rând?
Este limpede că drumul spre o sănătate mai bună și o viaţă mai lungă nu trece prin modernele restaurante „fast-food” sau pe lângă atrăgătoarele „snack-baruri” sau bufeturi cu gustări rapide, nici prin fastuoasele restaurante, neapărat. Acest drum cotește către alimente consumate așa cum provin ele din grădinile și ogoarele pe care sunt cultivate, către fructe proaspete, semințe, zarzavaturi și legume, care mai de care mai aromate și mai gustoase, către boabele aurii de grâu. Dietetica are o formă simplă, complicată doar de mediul social, economic și cultural al zilelor noastre…asta poate fi o tema de meditație pentru fiecare dintre noi!
Ne mândrim că suntem una dintre generaţiile cele mai bine hrănite din întreaga istorie, din punct de vedere organoleptic este absolut evident. Însă, pentru acest privilegiu plătim un preţ mult prea ridicat, sub forma atâtor boli inutile, al unor morţi premature, al unor stări de sănătate lipsite de esență și bucurie.
ÎNTINEREȘTE… Armonizează-ți MINTEA și TRUPUL… Păstrează-ți SĂNĂTATEA!
Cum vă sună oare acest îndemn, aproape de împlinit sau aproape imposibil, oare cum ar fi el just de perceput de fiecare dintre noi?
Vremea trece, zilele curg și puțini dintre noi stau opriți și se gândesc mai mult la ei, decât la cele ce le au de făcut mereu, grăbiți, stresați și tot mai ocupați. Noi, prin modul de viață ales, învățat și asumat, noi suntem responsabili de starea de sănătate sau de boală, de buna noastră funcționare.
Până să ajungi la medic sau la terapeut, până să ajungi la boală, amintește-ți că EȘTI propriul tău medic și vindecător!
Și este atât de simplu, doar să îți dorești să te cunoști!
Înțelege cum funcționează organismul tău, pornind de la nivel celular, nu-l mai agresa zilnic, creează celulelor tale un mediu prielnic de regenerare prin modul atent prin care îți alegi mâncarea. Și întrebă-te mereu: „de ce mănânc?”
Organismul uman este capabil să tolereze timp îndelungat excese de un fel sau altul, chiar și 3 kg de morcovi pe zi, de exemplu. Însă, adevărul fundamental este că echilibrul, cumpătarea nu numai în ceea ce mâncăm, ci în întregul nostru stil de viaţă, este cheia care ne deschide calea către sănătatea și fericirea de durată.
Sunt câțiva pași conștienți ce trebuie făcuți și viața fiecăruia se poate transforma, se poate îmbunătății radical. Voi enumera pașii spre sănătate, urmând ca pe viitor să povestim și să învățăm în detaliu despre toate aceste mici schimbări, cu mari efecte, ce le putem aduce vieților noastre.
1. Hidratarea corectă și alcalinizarea organismului
2. Eliminarea paraziţilor
3. Detoxifierea şi purificarea organismului
4. Nutriţia celulara
5. Protecţia întregului organismului
Poate noțiunile prezentate nu vă spun mare lucru, însă puțină atenție asupra lor schimbă modul de acceptare și de înțelegere. Simplitatea vieților noastre și a modului în care ne desfășurăm existența, acesta este de reamintit pentru noi toți și de aici pleacă multe soluții spre rezolvarea multor și marilor probleme.
Să învățăm împreună, pas cu pas, unde și ce este bine SĂ SCHIMBĂM, ca să ne adaptăm mai bine, să ne bucurăm și să ne echilibrăm viețile și starea de sănătate.
Citiți principiile noastre de moderare aici!