Dacă doriți să vă bucurați de zile liniștite în următoarea perioadă, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Județului Timiș (ISU Timiș) vă sfătuiesc să țineți cont de anumite aspecte.
Astfel, bradul de Crăciun trebuie montat astfel încât să nu blocheze căile de acces/evacuare. Pomul se va amplasa la o distanță corespunzătoare faţă de sobele în care se face foc, calorifere, de alte aparate de încălzire și se va lăsa distanță față de perdele, draperii sau alte materiale combustibile. De asemenea, sub brad nu se pun lucruri care se aprind sau ard uşor.
În plus, la iluminatul festiv cu instalație electrică se va ține cont ca aceasta să nu fie lăsată aprinsă în perioadele de timp când nu sunt persoane în încăperea respectivă ori în timpul nopţii, iar conductoarele şi legăturile să fie bine izolate.
Pompierii timișeni mai atrag atenția că pentru a avea parte de momente deosebite petrecute în familie care să nu fie umbrite de evenimente neplăcute, este necesară respectarea măsurilor de prevenire a incendiilor la locuințe.
Astfel:
- Evitați improvizațiile la nivelul instalațiilor termice și electrice și efectuați verficări periodice ale acestora.
- Evitați fumatul în imediata apropiere a lichidelor/materialelor combustibile.
- Nu alimentaţi mai mulţi consumatori electrici din acelaşi prelungitor/priză în acelaşi timp.
- Nu utilizați substanțe ușor inflamabile (benzină, motorină) pentru aprinderea focului.
- Nu aruncați la întâmplare resturile de țigări sau chibrituri utilizate la aprinderea focului cu lemne și nu goliți scrumierele în coșurile menajere.
- Nu lăsaţi mâncarea pe foc nesupravegheată.
- Interziceţi jocul copiilor cu focul.
În eventualitatea producerii unei situații de urgență, solicitați intervenția salvatorilor la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.
Citiți principiile noastre de moderare aici!