Un exemplu demn de urmat a fost dat de elevii, cadrele didactice şi câţiva tineri din Recaş şi satele aparţinătoare. Tineri deschişi, responsabili, foarte implicaţi, care au pus mult suflet în campanie şi care adaugă suflet în tot ceea ce fac în general. Împreună cu aceşti voluntari am alcătuit o echipă foarte bună. Sâmbătă dimineaţa, 25 septembrie 2010, pentru mulţi, ziua se arata a fi una importantă, grea şi distractivă totodată. Importantă pentru că era Ziua Naţională a Curăţeniei, eveniment promovat în mass-media dar şi local; grea pentru că erau multe mormane cu mizerie; distractivă pentru că era o activitate împreună cu colegi, în afara şcolii, timp în care se puteau face multe glume astfel încât timpul să treacă repede dar şi cu folos. Zeci de copii s-au adunat în faţa Liceului Teoretic Recaş, în acelaşi timp alţi voluntari se adunară la Izvin, Bazoş, Herneacova, Stanciova. Imaginea a fost frumoasă: zeci de copii entuziasmaţi pe biciclete erau nerăbdători să înceapă campania pentru curăţarea împrejurimilor. După verificarea listelor de voluntari şi recitirea normelor de siguranţă de către Managerul RECL Silvia Harhătă, cele 10 grupe de voluntari, respectiv 4 grupe din satele aparţinătoare au pornit să-şi îndeplinească misiunea. Întreaga campanie s-a derulat fără evenimente neplăcute iar rezultatele au fost peste măsura aşteptărilor. În cele ce urmează vă prezentăm câteva informaţii despre numărul de saci adunaţi şi numărul de voluntari.
La Izvin am avut 22 de saci adunaţi de 17 voluntari; la Bazoş 13 saci şi 18 voluntari; Herneacova 250 de saci şi 35 de voluntari; Stanciova 15 saci şi 11 voluntari; Recaş 246 de saci şi 90 de voluntari. Totalul este de 546 de saci şi 171 de voluntari harnici.
Dorim să mulţumim voluntarilor, cadrelor didactice implicate dar şi Primăriei Recaş pentru materialele asigurate (mănuşi, saci).
Cu prilejul acestei campanii am învăţat că ingredientul principal în acţiunile sociale este dăruirea cu se face o activitate. Sperăm ca prin această acţiune am dat un exemplu celor care neglijează mediul înconjurător şi că am reuşit să schimbăm mentalitatea celor nepăsători.
Trup si suflet pentru curatenie
Silvia Muller - În fiecare zi, toţi suntem prinşi într-o alergătură continuă şi înecaţi de rutina zilnică uităm de lucrurile cu adevărat importante, uităm cât de puţin ne “costă” să facem bine. Nu ne putem simţi niciodată mai împliniţi, decât atunci când putem să ajutăm total dezinteresaţi pe cineva sau comunitatea.
Citiți principiile noastre de moderare aici!