După pichetarea Parlamentului şi greva generală de o zi, sindicatele îşi vor striga acum nemulţumirile chiar lângă sediul Guvernului, cu speranţa că de acolo se vor face, în sfârşit, auziţi. Lista revendicărilor începe cu salariile, mai exact cu refacerea grilei din Legea unică, iniţiativă la care chiar premierul Boc i-a invitat, luni, pe sindicalişti, cu condiţia “respectării constrângerilor bugetare”. Sindicaliştii mai cer un salariu minim pe economie de 740 lei în 2010 şi de 1.300 lei în 2014, majorarea pensiilor, asigurarea protecţiei lucrătorilor aflaţi temporar fără loc de muncă şi dezvoltarea economiei naţionale, în sensul susţinerii unităţilor economice, după cum a declarat vicepreşedintele Cartel Alfa, Octavian Luca.
La miting vor participa reprezentanţii principalelor centrale sindicale (BNS, CSDR, CNSLR-Frăţia şi Cartel Alfa), însă sunt anunţate întăriri dinspre Alianţa Bugetarilor şi Uniunea Naţională a Studenţilor din România, reprezentanţii acesteia din urmă declarându-se solidari cu bugetarii şi dorind să reclame, şi cu acest prilej, propriile probleme, printre care aceea a nereprezentării în senatele universităţilor, potrivit noii legi a educaţiei.
200 de autocare şi microbuze vor aduce la miting sindicalişti din toată ţara
Pentru acest protest, centralele sindicale au mobilizat nu doar membrii din Capitală, ci şi ”teritoriul”. Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Marius Militaru, aproape 200 de autocare şi microbuze cu sindicalişti din toată ţara sunt aşteptate să ajungă, miercuri, întreb orele 8.00 şi 9.00, la cele cinci intrări din Bucureşti, pentru a participa la miting. Militaru a spus că manifestanţii din ţară sunt aşteptaţi să ajungă în Bucureşti, miercuri, în intervalul orar 8.00-9.00. “Adunarea participanţilor din provincie se va face în cele cinci puncte de intrare din Bucureşti, astfel: dinspre Autostrada A1, Bucureşti-Piteşti, la Bulevardul Iuliu Maniu, dinspre Autostrada A2, Bucureşti-Constanţa, pe la bulevardul Theodor Pallady, dinspre DN1, Bucureşti-Ploieşti, la bulevardul Aviatorilor, dinspre DN2, şoseaua Colentina, în zona Parcului Plumbuita, iar dinspre DN 6, pe la şoseaua Alexandriei”, a declarat, pentru NewsIn, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei.
De la intrările din Capitală, autocarele şi microbuzele cu manifestanţi se vor deplasa în coloane de maxim zece către Şoseaua Kiseleff, în intervalul 8.30-11.00. De asemenea, în intervalul 10.00-11.00 se va realiza accesul sindicaliştilor în Piaţa Victoriei.
Mitingul se va desfăşura în Piaţa Victoriei în intervalul 11.00-14.30. După terminarea protestului, manifestanţii vor putea părăsi Piaţa Victoriei până la ora 16.30, a mai precizat Militaru.
Măsurile de ordine publică la acest protest vor fi asigurate de peste 1000 de jandarmi şi 540 de poliţişti. La faţa locului vor fi prezente şi două echipaje de pompieri şi patru ambulanţe SMURD, a mai spus Militaru.
Măsurile privind organizarea mitingului de protest de miercuri au fost luate în cadrul unei întâlniri între prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaie, şi şeful Jandarmeriei Bucureşti, Gavrilă Pop, la care au participat şi reprezentanţi ai Poliţiei Capitalei, Poliţiei Comunitare şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.
Trafic restricţionat pe mai multe artere, pentru 18 ore
Protestul de amploare al sindicatelor va determina restricţii ale traficului rutier în zona sediului Guvernului, începând de miercuri, ora 0.00, pentru ca poliţiştii să amenajeze perimetrul în care se va desfăşura mitingul de protest. Potrivit Poliţiei Capitalei, străzile unde traficul urmează să fie restricţionat, până miercuri la ora 18.00, sunt Şoseaua Kiseleff, între Piaţa Arcului de Triumf şi Piaţa Victoriei, strada Monetăriei, Bulevardul Iancu de Hunedoara, între Pasajul Victoriei şi Piaţa Victoriei, Breteaua de legătură între Piaţa Victoriei şi strada Buzeşti, şi P-ţa Victoriei.
Totodată, Poliţia Capitalei anunţă că traficul rutier va fi restricţionat temporar pe străzile care acced în Şos. Kiseleff, pe timpul afluirii şi defluirii. În intervalul 14.30-16.30, va avea loc defluirea manifestanţilor.
Rutele ocolitoare pe care şoferii le vor avea la dispoziţie sunt: şoseaua Kiseleff – Bulevardul Mărăşti – strada Clucerului – bulevardul Ion Mihalache – piaţa Victoriei – strada Buzeşti, Piaţa Presei Libere – Piaţa Arcului de Triumf – Bulevardul Constanti Prezan – bulevardul Aviatorilor –bulevardul Lascăr Catargiu sau Calea Victoriei şi Şoseaua Ştefan cel Mare – Calea Dorobanţilor – Piaţa Charles de Gaulle.
Brigada de Poliţie Rutieră le recomandă conducătorilor auto să evite zonele mentionate mai sus, în intervalul 07.00 – 18.00, şi să fie atenţi la semnalizarea temporară montată în zonă şi semnalele agenţilor de circulaţie. Brigada de Poliţie Rutieră le solicită cetăţenilor să utilizeze, pe cât posibil, mijloacele de transport public.
Sursa: Newsin
Citiți principiile noastre de moderare aici!