„Bătrânii României, oamenii care au clădit această țară, părinții și bunicii noștri, oamenii datorită cărora această țară e întreagă, oameni care au muncit pe brânci pentru ca această țară să se dezvolte și să existe în forma în care există astăzi. Au nevoie de apreciere acești oameni, de dragoste, de recunoștință, în alte societăți bătrânii sunt venerați stimați membri PNL și USR, sunt apreciați, sunt îngrijiți de generațiile viitoare, cele de tineri. Voi vreți să-i lăsați să se descurce singuri într-o epocă în care e din ce în ce mai greu să te descurci singur”, a spus deputatul Simonis.
Acesta a continuat în nota critică la adresa guvernanților, de la tribuna Parlamentului: „5 milioane de oameni așteaptă dreptate. Înainte de a veni la putere ați anunțat și dumneavoastră (n.r. Ludovic Orban) și Guvernul dumneavoastră și președintele României că se susține și că veți implementa această lege. Până ați ajuns la putere, după care v-ați răzgândit. Oamenii pe care dumneavoastră îi numiți asistați sociali, unii dintre ei probabil că mai au câțiva ani, poate luni, gândiți-vă la asta atunci când veți vota și veți încerca să blocați în continuare bunăstare măcar pentru câteva luni, ani, pentru acești oameni.”
Alfred Simonis a transmis un mesaj foarte clar către liberali și a explicat de ce Partidul Social Democrat insistă să voteze această lege atât de importantă pentru pensionarii României:
„Opriți-vă din furat, opriți-vă din tunuri, opriți-vă din cheltuieli nejustificate și veți avea bani, e foarte simplu. PSD face ceea ce a anunțat în ultimii ani de zile și a demonstrat de fiecare dată că se ține de cuvânt atunci când a vorbir de majorări de pensii, de majorări de salarii de alocații și de alte cheltuieli.”
Proiectul de lege pentru aprobarea rectificării bugetului de stat, cu modificările impuse de PSD, a fost adoptat astăzi cu 242 de voturi pentru, 147 împotrivă, iar proiectul de aprobare a rectificării bugetului asigurărilor sociale a fost adoptat cu voturi 246 pentru și 104 împotrivă.
(347744)
Trimite articolul
XTache,Wunsche si Cadar=Ciolacu,Agârbiceanu si Simfonia in care tara din lume nu din Europa se mai fac asemenea “POMELNICE”electorale in plina epidemie Oare de ce nu renunță ei la salariile astea de toata jena vezi Prindeau 10000 euro,de ce nu se respecta decizia referendumului de 300 de “MOLUSTE” in parlament.dece nu se valorifica bunurile confiscate?
Daca va pasa atat de batrani de ce pensionari CAP-isti care au lucrat o viata au fost excllusi de la marirea punctajului pensiei prevazuta de legea 250/2007 datorita analfabetismului functional al celor care au conceput softul .Toate autoritatile la care am facut petitii;;casa judeteana de pensii ,casa nationala de pensii avocatul poporului senatul Romaniei,toti sunt complici la acet jaf concertat,acceptand o justificare de rasul curcilor.
Nu stiu cum e in Romania, dar in alte tari bugetul se face de catre puteerea executiva, adica guvernul, . Bineinteles cu respectarea unor criterii stricte si exacte. Trebuie respectate anumite criterii, trebuie avut grija sa nu se depaseasca anumite limite, ca indatorarea publica, fiindca ecomomia unei tari se conduce dupa anumite legi econimoice exacte , si nu e condusa dupa dorinte si doleantele unora cu dezavantajarea altora.
Bugetul se face cu doua rubrici, ce bani intra la buget (incasari) si ce bani se dau de la buget (cheltuieli) Intre acetse doua este normal e egalitate, ce este in plus la cheltuieli se face prin imprumuturi, care candva trebuie date inapoi, ca cadou nu exista. Adica nu exuísta ca ma imprumut si nu dau inapoi.
Acuma bugetul se prezinta parlamentului care are sarcina ori sa-l aprobe, ori sa-l respinga. Si il respinge si da numai RECOMANDARI ce sa se modifice, Atat si nu mai mult.
Nu e treaba parlamentului sa modifice bugetul, sa dea cheltuieli fara sa arate de unde vin banii pentru aceste cheltuieli.
Aici , daca nu se respecta acest principiu, ar trebui sa se sesizeze avocatul poporului sau CCR si sa faca lumina si claritate si sa spuna cine are dreptul sa modifice si cine are drepptul sa faca numai recomandari.
Intocmirea unui buget se face cu respectarea unor legi, cu respectarea unor prevederi ale UE, ca doara suuntem in UE, cu respectarea unor reguli si norme stricte.
Si guvernul, dar si parlamentul trebuie sa actioneze ca sa asigure tarii o econom,ie viabila, o stabiliotate economica si financiara. >Nu se face asa ceva, se submineaza economia tarii si bunastarea unui popor intreg. Pe Ceasca l-ati plumbuit pentru asa ceva.N-ar fi rau sa va uitati si la ce se petrece actual in tara la noi.
Cat priveste majorarea cu 40% a pensiilor trebuie vazut daca sunt fonduri si mijloace pentru asa ceva, daca ecomomia si bugetul tarii poate suporta asa ceva. Aici nu suntem la “Luna cadourilor” unde scriem lui Mos Craciun ca vrem asta si asta si asta si el ne aduce in sac asa ceva!
Nici o economie solida, una ca a germaniei, a frantei, a suedie sau una a americii nu poate suporta o asa crestere spectauloasa a pensiilor fara suport economic. sa o faci numai indatorandu-te pentru asa ceva este sinucidere curata.
Ce ne facem daca parlamentul mai aproba dublarea salariului minim, triplarea pensiilor, inclusiv a celor speciale, crewsterea cu 500% a alocatiilor si a ajutoarelor sociale, trecerea la pensie la varsta de 30 de ani? Acceptam asa ceva`? Este lege , nu?
Toata lume primeste si nimeni nu mai munceste. Pe datorie totul. Intrebarea cat timp?
Ctred ca in scoala ar trebui deja sa se predea mai mult despre economia de piata.despre legile economice voiabile, despre ce este binme si ce nu intr-o economie sanatoasa.
-
Inclusiv Simonis asta ar trebui sa mai treaca pe la scoala sa invete ce este si ce nu este permis intr-o economie sanatoasa.
Si pe timpul lui ceasca am invatat ca numai valoarea nou creata intr-o economie se poate folosi.
Sau a studiat economia la facultatea de teatru a lui Funar.
Cei care comentati nu tineti cont de adevarata problema: “investitiile” in nimicuri. Adica sunt bani pt borduri, panselute, gazon si alte ineptii in zone deja modernizate in urma cu 3-4 ani, dar nu sunt bani pt pensiile oamenilor care au muncit pt asa ceva. In orice tara normala, da economia tine cont de lucruri. Dar in orice tara normala punctul de pensie nu este 1265 din salariu mediu brut 5400/3400 aprox net. Exista lege sa se raporteze la brut, aia nu se respecta. OK, se poate face si la net dar trbuie respectatat o valoare. Dupa ce respecti valoarea, verifici la sange contributiile. Calculele multor pensii sunt aberante, atat timp cat exista pensii mult mai mari ca salariul presedintelui(de ex). Totul ar trebui raportat clar la anumite valori si sa nu mai ia bugetarii salarii si pensii imense. Aici sunt problemele. Stabilirea clara a punctului de pensie fata de salariul mediu net sau brut si apoi calcularea corecta a pensiilor. Si grija pe ce se dau banii de catre primari, guvernanti samd. Daca astea s-ar respecta, nu ati mai plange pe forumuri ca se imbogatesc batraneii care mor de foame, iar tara se va indatora. Problema nu e la cei cu pensii amarate, ci la cei cu salarii aberante, pensii aberanta sau cumulari de pensii si salarii de la stat.
Hotzul striga “Hotzii!”. Poporul acesta oricum e individualist si “se descurca”. Ce a cladit masa in cauza? Comunismul. Este masa care “facea totul pentru” si continua sa voteze tot comunisti chiar si dupa 30 ani de postcomunism.
Cat de penibil poate fi acest personaj…? Inteleg lupta politica, mai ales in campania electorala, dar totusi cum poti sa fii atat de mascarici…? De unde se vede ca a fi tanar nu este o calitate…Ce alteva il recomanda pe acest individ decat tupeul lui gretos…?