Noua UPU este structurată cu un subsol, parter și etaj, va avea un spațiu de primire al ambulanțelor cu copertină, culoare separate pentru cazurile ușoare și o zonă de spațioasă.
„În UPU- SCJUT vin în jur de 250 de cazuri pe zi. Afecțiunile cardiovasculare și cele neurologice sunt pe primele locuri. Vin și pacienți cu o simplă tăietură la deget, o migrenă sau dureri de stomac. Triajul pacienților care vin în Urgențe se face după cinci coduri care indică medicilor trepte de atenție. Codul roșu are zero timpi de așteptare pentru că e vorba de salvarea vieții. Codul galben îți spune că e periculos să aștepți si pacientul este preluat în 15 minute. Codul verde este urgența care permite o oră până la preluare și codurile albastru și alb sunt cele care permit așteptarea de peste un ceas”, transmit reprezentanții spitalului.
Medicii de aici se așteaptă ca în UPU Județean să ajungă peste 80.000 de pacienți în 2022, mai mulți decât în anii anteriori. Noua UPU va avea și personal special: 30 de medici și 60 de asistenți medicali, pregătiți pentru a interveni în spital și pe teren, cu ambulanța sau cu elicopterul.
„Avem în UPU colegi foarte bine pregătiți și dedicați. Urgența spitalului cere profesioniști și din fericire spitalul nostru îi are. Sediul cel nou va fluidiza mult circuitul specific și va redefini total conceptul de unitate de primiri urgențe. Spitalul este un loc al deciziei, în fiecare secție și în fiecare zi se iau decizii care privesc viața. UPU este o astfel de secție”, transmite managerul Spitalului Județean, dr. Sorin Barac.
La etajul superior se vor organiza săli de laborator pentru viitorii doctori și studenți la medicină, astfel încât aceștia să poată studia partea de urgențe. Noua clădire UPU va fi cea mai mare secție de urgență a județului Timiș.
La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara se prezintă pacienți de pe o rază de zece județe și au existat situații când au venit pacienți și din estul țării. Pentru modernizarea și extinderea unității se alocă 12 milioane de lei, banii provenind din fonduri europene majoritar, cu contribuție și de la CJ Timiș de 700.000 de lei. Noua UPU ar urma să se deschidă în septembrie, după aproximările CJ Timiș.
Pe aceeași temă:
Trimite articolul
XSa aiba unde sa primeasca vacksinatii care pica pe capete cum avertizau “expertii” la inceputul cacialamalei.
Doamne ajută! Speram ca profesionalismul personalului madical sa se mențină.