În general este ușor de constatat că oamenii nu pun deloc preț pe ceea ce mănâncă. Criteriul de bază în alegerea produsele este prețul. Însă aici e capcana: un produs ca să fie ieftin este de cele mai multe ori un produs slab calitativ din punct de vedere nutrițional, motiv pentru care are nevoie de adaosuri ca să dea impresia că este un produs natural. (Putem rezuma tragedia prin cuvintele: Oamenii mănâncă pentru a se sătura dar nu pentru a se hrăni!)
Producătorii adaugă produselor slab calitative potențatori de gust, arome și culori artificiale, agenți de afânare, etc, dar cel mai mult se adaugă agenți de conservare! Doar că la aceştia din urmă, media per cap de locuitor este de 8 kg într-un an, la care se mai adaugă cca 2 kg într-un an, cantitatea de substanțe chimice pe care le absorbim prin piele odată cu folosirea cosmeticelor, care în majoritate abundă de astfel de substanțe.
De unde rezultă diferenţa de preţ?
Aceste adaosuri adăugate despre care discutam mai sus, sunt cunoscute ca E-uri.
Ele ajută producătorii să își vândă mai bine produsele și în parte să scadă prețurile. Despre reversul medaliei însă, nu se vorbește îndeajuns sau chiar deloc, din cauza intereselor comerciale! Oamenii sunt ademeniți de reduceri, promoţii, economii, se lasă atraşi fără să mai discearnă în acest vârtej al delirului economic.
Ce se întâmplă cu organismul nostru? Care este impactul asupra sănătăţii noastre şi mai ales care parte a corpului nostru are cel mai mult de suferit?
10 kg de chimicale, cam atât de mult trebuie organele de detoxifiere ale corpului să ”rezolve” de-a lungul unui an, pentru un om al civilizaţiei actuale! Dintre acestea, ficatul, care este responsabil de cca 95% din munca de detoxifiere, are așadar cel mai mult de lucru.
Ficatul nu a fost proiectat să descompună substanțele chimic-artificiale, sau în orice caz, în ultimii zeci de ani de când produsele sunt supuse industrializării nu a avut timp să se adapteze la un asemenea asalt de substanțe.
Rezultatul este că ce nu se poate descompune spre absorbire și hrănire a celulelor, va fi depozitat spre o prelucrare ulterioară. Locul preferat de depozitare al acestor toxine este în primul rând însuși ficatul, urmat apoi de țesuturile cartilaginoase, încheieturile. Așa se explică numărul tot mai mare al oamenilor cu probleme ce derivă din inflamarea articulațiilor (artrită, artroză, boli degenerative ale aparatului locomotor, etc).
Dar ce se întâmplă cu ficatul care acumulează în el tot mai multe toxine, pe care nu le poate procesa spre descompunere și eliminare?
Să ne imaginăm la întâmplare orice aparat de procesare sau de curățare: dacă i se dă spre prelucrare sau curățare mai mult decât a fost proiectat să ducă, va ajunge cu siguranță la impas: fie se va defecta, fie se va bloca, etc.
În cazul ficatului, acesta ajunge în impas în momentul în care, zi de zi, are de lucru mai mult decât a fost proiectat să ducă și în plus îi vin spre prelucrare substanțe (a se citi E-uri) pentru care nu a fost proiectat să lucreze.
Un ficat îmbâcsit cu toxine e ca un motor suprasolicitat şi necurățat (ne-detoxificat), care nu mai poate face faţă la supra-sarcină (o infecţie sau o acumulare mare de toxine).
Mâncarea sănătoasă te răsplăteşte cu sănătate!
Un organism (şi aici ne referim îndeosebi la ficat) sănătos, este rezultatul consumului zilnic de alimente naturale cât mai puţin industrializate.
Este cunoscut faptul că un ficat sănătos luptă, anihilează zilnic celulele cancerigene.
Dar când ficatul este îmbâcsit cu toxine sau suprasolicitat, se poate întâmpla ca să nu facă faţă celulelor canceroase, iar acestea vor câştiga teren, înmulțindu-se până devin un focar: cancerul!
Merită amintită concluzia doctorului oncolog german, Dr. Ryke Geerd Hamer, care a descoperit că orice declanșare de cancer are loc pe fondul unui șoc psiho-emoțional. Studiile sale pe această temă sunt cunoscute ca ”noua medicină germană” și nu vom intra în detalii mai mult decât a enunța concluzia sa:
„orice boală este cauzată de un şoc emoţional care surprinde individul total nepregătit“.
Mai departe:
”O persoană sănătoasă, bine hrănită şi odihnită va avea de înfruntat mult mai puţine conflicte biologice şi le va face faţă mult mai uşor;
Persoanele cu o situaţie materială bună au un risc de a se îmbolnăvi (de cancer sau de alte boli cancer echivalente) de 10 ori mai mic decât persoanele sărace (care nu îşi pot rezolva cele mai multe conflicte din lipsa banilor”. (Prin ”situație materială bună” se va înțelege folosirea resurselor materiale pentru o susținere a corpului. – n.a.).
Am extras doar aceste citate din teoria noii medicini germane pentru ca cititorul să facă singur corelația necesară și să ia aceste informații mai departe ca temă de gândire proprie.
Fiecare om ar trebui să acorde MAXIMĂ atenţie acestor indicii, cu modul actual de viaţă şi alimentaţie ne expunem zilnic la mii de chimicale care în timp pot duce la problem grave de sănătate.
Un material informativ dr-pronat.ro.
www.pronat.ro
http://www.pronat.ro/magazin/
Citiți principiile noastre de moderare aici!