Studiul de fezabilitate (SF) al noului stadion, care va fi ridicat după demolarea arenei „Dan Păltinișanu”, a ajuns miercuri la CJT.
Documentația a fost întocmită de o firmă contractată de CNI și trebuia să fie gata încă din luna martie a acestui an.
„Am primit documentația de la proiectantul care se ocupă de SF al noului stadion pentru depunerea, în vederea obținerii avizelor. Ni s-a comunicat faptul că s-a finalizat studiul de fezabilitate și acum urmează o etapă care sper să nu dureze mai mult de o lună, de strângere a tuturor avizelor prevăzute în certificatul de urbanism și după aceea, evident, adaptarea SF-ului în conformitate cu condițiile cerute de avizatori”, a declarat Alin Nica.
Liderul administrației județene face apel la instituțiile care dau avizele să nu tărăgăneze procesul de obținere.
„Fac un apel pe această cale la toate instituțiile care sunt implicate în procesul de avizare să urgenteze procedurile, să țină cont de faptul că e un proiect capital pentru Timișoara și Timiș și să reușim să finalizăm acest proces cât mai rapid. Cam până la sfârșitul lunii ianuarie mi-aș dori să avem toate avizele obținute. Noi ne dăm concursul, din partea CJT, să sprijinim CNI cu urgentarea avizelor care țin de noi sau de instituțiile din subordine și de aceea îmi doresc ca și celelalte instituții din Timișoara să facă exact același lucru, să urgentăm, să nu lăsăm birocrația locală să împieteze asupra proiectului acesta foarte important”, a afirmat președintele CJ Timiș.
Pasul următor va fi de aprobare a indicatorilor tehnico-economici în comisiile din cadrul CNI și a Ministerului Dezvoltării.
„După ce se finalizează acest pas care iarăși durează în jur de o lună, ar trebui să intre în ședință de guvern pentru aprobarea finanțării. Sper să punem presiune în continuare ca acest element de infrastructură sportivă deosebit de important pentru noi să prindă contur cât mai rapid. Eu îmi doresc ca până în 2024 să înceapă efectiv lucrările în cadrul stadionului. După ce se aprobă indicatorii tehnico-economici și finanțarea prin hotărâre de Guvern, noi putem trece deja la demolarea stadionului, iar CNI să înceapă procedurile de licitație pentru proiectare și execuție a lucrărilor”, a mai spus Alin Nica, președintele CJT.
În urmă cu aproximativ șase luni, CJT a scos la licitație documentația necesară demolării Stadionului „Dan Păltinișanu”.
Firma Archistudio SRL din orașul Petroșani, județul Hunedoara, a câștigat licitația pentru proiectarea demolării. Însă demolarea și dezafectarea arenei se vor putea face abia după aprobarea a două hotărâri de Guvern. Una vizează aprobarea principalilor indicatori tehnico – economici (faza studiu de fezabilitate), implicit, a surselor de finanțare. O a doua hotărâre de guvern se va referi la aprobarea demolării vechiului stadion „Dan Păltinişanu” și construirea unuia nou pe același amplasament.
Noul stadion care ar urma să fie construit în locul lui „Dan Păltinișanu” va avea 30.000 de locuri și va costa 600.000.000 de lei, echivalentul a 121 de milioane de euro.
Primarul Dominic Fritz a semnat, în luna mai a acestui an, certificatul de urbanism pentru viitorul stadion de 30.000 de locuri.
Vă reamintim că stadionul a fost închis la finele lunii februarie după problemele cu nocturna apărute în timpul meciului dintre Politehnica Timişoara și Petrolul Ploieşti.
Pe aceeași temă:
Demersuri pentru demolarea Stadionului „Dan Păltinișanu” din Timișoara
Trimite articolul
XNu ai fi zis ca sunt asa multe firme de arhitectura in Petrosani, dar uite cum am aflat ceva nou …
-
A caștigat cine trebuia + cine dă cel mai mult bani unde trebuie … la 400 000 de euro ai și de unde, mai ales la un S.F.
Cui ii trebuie spitale? O sa isi puna Nica pe piatra funerara ca el a facut stadionul.
pt ce echipa?
SF? Adică stiintificofantastic?
Politia austriaca din Salzburg a arestat un roman de 6 ori, l-au tinus in puscarie, i-au rupt mana. Si dupa ce au facut toate astea au realizat ca nu este tigan asa cum credeau ei. Mai mult de 10 politisti din Salzburg si unul din Viena risca acum puscaria pentru abuz, hartuire si incalcarea drepturilor omului. Daca Viena nu va reusi sa musamalizeze cazul, probabil va fi si in presa internationala.
SUNTEM DE RISUL PKLANETEI
NU EXISTA IN LUME NICI IN AFRICA ORAS CU 400 000 LOCUITORI FARA UN STADION MODERN !
-
“Marakana” comunistoidă Steaua Roșie Belgrad. Abia din 2023 încep lucrările la Stadionul Național la ei
Nica e din categoria muncești mult / repede și fără minte … să trecem peste faptul că până și la un proiect de casă 30 de zile este nerealist pentru obținerea avizelor, ce să mai zic la un stadion … numai ISU și DSP au nevoie de mai bine de o lună să fie siguri că propunerea propusă respectă toate legile în vigoare + că dacă la DSP se mai gândesc să ceară și un studiu de impact pot să mai treacă 3 luni ca nimica. Un astfel de proiect mai mult ca sigur că are (sau ar trebui) toate avizele posibilie bifate.
Nica orie e prost de rupe ori ticălos să debiteze asemenea fabulații.
Vai de voi și Nica și Fritz și Rohu ca nu a ți fost în stare sa faceți un stadion într un oraș emblematic al sportului romanesc. Ne au luat fata orașe precum Târgoviște…. Asta arata interesul autorităților pentru cetățenii acestui oraș. Întârzierea nu a fost de 9 luni, ci de 9 ani probabil
-
Da, doar că prin acele alte orașe din România a merge la meci constituie un scop în viață.
Pe când în Timișoara ai 4 piețe istorice pietonale, 2 malluri mari și faine, sejur ca nababii în bazine geotermale la nici 30 de minute în stațiunea Buziaș, ai Herneacova și cramele Recaș la 20 de minute, rezervații naturale la nici 30 de minute ca Lunca Poganisului sau Mlaștinile Satchinez și Murani, ai Operă Națională, 3 teatre, muzee, ai zeci de ONG-uri cu oameni tineri plini de inspirație pe filiera ta de activitate, poți crea un business și ținti sus, ai ce face, ce drege, ce meșteri la orice oră din zi și din noapte. Ai ALTERNATIVE. Ai ALTE ORIZONTURI.
Lasat doar gazonul pentru oricine vrea sa faca sport, stadionul undeva in afara orasului cu iarba si copaci, stadion langa judetean si maternitate nu e o idee buna
parca am mai auzit asta cu Ș,,fac un apel,, acum 33 de ani. au reinviat apelurile? ca de facut oricum nu se face nimic.