„Având în vedere că sezonul de tăiere a porcilor în gospodării este la apogeu, facem apel la cei care sacrifică porci să apeleze la serviciile medicilor veterinari în vederea efectuării examenului trichineloscopic la carne. Aceeaşi recomnadare o facem şi pentru vânători, în ceea ce priveşte urşii sau mistreţii. Aceste examene trebuie făcute în scopul evitării îmbolnăvirii populaţiei de trichineloză, fapt ce poate avea efecte grave asupra sănătăţii. Concret, cei care sacrifică porcii trebuie să ducă la probă carnea dintre două coaste ale animalului sacrificat, iar probele vor fi analizate de medicii veterinari de stat şi de cei particulari. Proba costă 8,6 lei la medicii noştri şi 10 lei la medicii veterinari particulari”, a precizat Adrian Popa, directorul DSVSA Timiş.
Acesta a adăugat că există puncte de verificare a cărnii de porc în pieţele Badea Cârţan, Calea Lipovei, Iosefin, Doina din Timişoara şi în pieţele din Lugoj şi Jimbolia. În Timişoara, medicii veterinari fac probe de luni până vineri între orele 8-16, sâmbăta între orele 8-13 şi duminica între orele 8-11, până înainte de Crăciun. „Până la finalul lunii decembrie, inspectorii noştri efectuează permanent controale atât în trafic, pentru verificarea transporturilor de carne şi produse din carne, în târguri de animale cât şi în unităţile de abatorizare, depozitare şi comercializare a cărnii şi a produselor din carne”, a completat Adrian Popa, directorul DSVSA.
Citiți principiile noastre de moderare aici!