Concert extraordinar de Ziua Îndrăgostiților la Filarmonica Banatul: mezzosoprana Aura Twarowska, solistă a Operei din Viena, revine pe scena simfonică timișoreană pentru a cânta „Iubirea în muzică”. Evenimentul va avea loc vineri, 14 februarie 2014, de la ora 19, în sala Capitol. Concertul va fi dirijat de Radu Popa și va începe cu Uvertura la opera Ruslan şi Ludmila compusă de Mihail Ivanovici Glinka, părintele Şcolii Naţionale Ruse. Aura Twarowska va interpreta trei arii celebre din opera Samson şi Dalila de Charles Camille Saint-Saëns. Programul serii va continua cu Uvertura fantezie Romeo și Julieta de P.I.Ceaikovski și se va încheia cu Preludiu și Moartea Isoldei din opera Tristan și Isolda, de R.Wagner. Biletele pentru acest concert au, în funcție de loc, prețuri cuprinse între 10 și 30 de lei.
Tuturor celor ce și-au aflat iubirea, Teatrul Maghiar Csiky Gergely le oferă prilejul să spună, într-un chip aparte, Ai Lăv Iu. Iar cei ce încă nu și-au găsit perechea, au o șansă să “afle totul” despre jocurile iubirii și să celebreze cel mai frumos sentiment, vineri, 14 februarie, de la ora 19.
„Ai Lăv Iu, musical scris de Jimmy Roberts şi Joe DiPietro şi regizat de Puskás Zoltán, vă înfăţişează tot ce aţi bănuit în secret, dar v-a fost frică să recunoaşteţi despre întâlniri, romantism, căsătorie, iubiţi, soţi, neveste, prieteni şi familie. Această celebrare a jocului iubirii ne arată adevărurile şi miturile din spatele rebusului contemporan numit relaţie. Acest revue hazliu aduce un omagiu celor care au iubit şi au pierdut, celor care au căzut în bot la uşa dragostei, celor care au îndrăznit să spună: Bună, ce faci sâmbătă seara?”, dezvăluie actorii.
Biletele pentru spectacolele Teatrului Maghiar costă 16 lei (pentru elevi, studenți și pensionari – 8 lei) , însă special pentru Ziua Îndrăgostiților, fiecare cuplu va primi două bilete la preț de unul, la acest spectacol.
Duminică, 16 februarie, de la ora 19, în Sala Studio, la Teatrul Maghiar va fi jucat spectacolul „O, ce zile frumoase”, de Samuel Beckett, regia Kedves Emoke. Spectacolele sunt traduse în limba română.
Cea mai frumoasă piesă de dragoste a tuturor timpurilor, „Romeo și Julieta”, de William Shakespeare, revine pe afișul Teatrului Național Timișoara de Ziua Îndrăgostiților, vineri, 14 februarie, de la ora 19, în sala 2.
Sămbătă, 15 februarie, de la aceeași oră, este programat spectacolul „M-am hotărât să devin prost”, după Martin Page, în regia Antonellei Cornici.
Duminică, 16 februarie, la TNT vor fi jucate concomitent, de la ora 19, două spectacole: în Sala Mare, „Sarea în bucate” de Petre Ispirescu, regia Mirela Puia, iar în Sala 2, „De cealaltă parte”, producție a Teatrului de Tineret din Zagreb. Biletele la spectacolele TNT au prețuri cuprinse între 20 și 40 de lei.
La Teatrul Auăleu (strada Arh. Laszlo Szekely nr.1), sâmbătă, 15 februarie, de la ora 19,30 fix, Christine Cizmaș și Ovidiu Mihăiță joacă o “poveste de amor cu final nefericit”, după Daniil Harms: Stăteam întinși pe pat. Pentru că „în viața de după dragoste nu mai există nimic”, spun artiștii. Prețul biletelor: 20 de lei.
Teatrul German propune în acest weekend spectacolul „Tineri fără Dumnezeu”, după Ödön von Horváth, montat în premieră pe țară de Clemens Bechtel din Germania. Spectacolul va fi jucat duminică, 16 februarie, de la ora 19,30, cu traducere în limba română. Prețul biletelor este 20 de lei.
La Electric Theatre (str. Argeș nr.18) va fi jucat sâmbătă, 15 februarie, de la ora 22, spectacolul „Romania free country”. Scenariul realizat și regizat de Mihaela Lichiardopol pornește de la șase texte de teatru scurt ale lui Matei Vișniec și „tratează cu ironie, umor și simpatie relația romanilor cu restul lumii. Sunt șase ipostaze în care românul se confruntă cu ceilalți căutându-și propria identitate în aparență pierdută”, explică autoarea spectacolului. Biletele costă 25 de lei.
Galeria Jecza invită publicul la un proiect video-art, vineri, 14 februarie 2014, la ora 19: Interior fluid de Gheorghe Şfaiţer. Prezintă Alexandra Titu, Radu Igazsag şi Andrei Jecza. Cu acest prilej se va face lansarea cărţii „Becul peticit. Explorări teoretice şi practice în artele vizual-cinetice”, de Gheorghe Şfaiţer, apărută la Editura Triade /Brumar. Volumul reprezintă teza de doctorat a autorului.
Sâmbătă, 15 februarie 2014, de la ora 19, în Jazz Office (str. Traian Doda, nr. 1), va avea loc evenimentul ProzzOffice – seară de lectură. Prozatorii Augustin Cupşa, Alexandru Potcoavă, Bogdan Munteanu şi Tudor Creţu vor citi fragmente din volumele lor recente sau aflate în pregătire.
foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!