Filarmonica Banatul își invită publicul la un nou concert în programul Familii de muzicieni, vineri, 21 martie 2014 de la ora 19, în sala Capitol . Protagoniști sunt Kamilla Schatz-Iuga (vioară) și Petru Iuga (contrabas). „Va fi o impresionantă demonstraţie cum cel mai mare instrument din familia viorii, contrabasul, poate fi egal cu vioara”, afirmă concertmaestrul Mircea Tătaru. Evenimentul va avea în program Grand Duo Concertant pentru vioară, contrabas și orchestră de G.Bottesini, Divertisment concertant pentru contrabas și orchestră de N.Rota, Simfonia spaniolă de E.Lalo, Introducere și Rondo Capricioso (transcripție pentru contrabas) de C. Saint-Saens. Biletele pentru concert costă, în funcție de loc, între 10 și 30 de lei.
Bal mascat la Operă: duminică 23 martie 2014, de la ora 19, spectacolul cu opera lui G.Verdi, o montare a regizorului olandez Frans Meewis, va fi dirijat de David Crescenzi (Italia). Distribuția serii include doi artiști invitați de la Cluj Napoca: Florin Estefan pentru rolul Renato și Sorin Petru Burcă pentru rolul Samuel. Spectatorii timișoreni vor asista la trei debuturi de rol: Diana Ardelean în rolul Ulrica, George Proca în Silvano și Marius Zaharia , un judecător. Tenorul Cristian Bălășescu va juca rolul Riccardo, Lăcrimioara Cristescu va fi Amelia, Cristina Vlaicu va fi Oscar, iar Octavian Vlaicu , Tom. Biletele pentru spectacol costă 35 de lei.
Teatrul Maghiar Csiky Gergely reia vineri, 21 martie, de la ora 18, în Sala Studio, spectacolul „Prah”, cu actorii Szasz Eniko și Dukasz Peter. Sâmbătă, 22 martie, de la ora 19, în Sala Mare, „Vremuri de pace”, vreme de teatru: „Langermann, un scriitor nevoit să-și îngroape tatăl, dar și angajat să scrie, la comandă, o piesă, nevoit să facă fața presiunilor societății, tensiunilor din familie, stresului, așteptărilor tuturor, unui deadline și proprie-i imaginații exacerbate care dă sarcinii dimensiunile unei irealități catastrofale. Toate se adună, precum tumorile, excrescențe fatale pentru omul apăsat de vremuri”. Szabolcs Hajdu a realizat împreună cu trupa Teatrului Maghiar din Timișoara un spectacol puternic, inteligent, contemporan, care se modelează în fața spectatorilor, cu o atmosferă bizară, în decorul superb al scenografei Iuliana Vîlsan. Cele două spectacole au traducere în limba română, iar biletele costă 16 lei (pentru elevi, studenți și pensionari, 8 lei).
Compania Bahamut Productions din Viena joacă la Timișoara, în sala Teatrului German, duminică, 23 martie 2014, de la ora19,30, spectacolul „Slobodija Odysseia, mon amour!”. Piesa a fost concepută pentru Capitala culturală europeană Marseille-Provence 2013, fiind selecționată și pentru repertoriul Capitalei culturale europene Košice 2013. Spectacolul tratează tema migraţiei contemporane, inspirându-se dintr-un fapt din realitatea socială: expulzarea romilor în 2010 de pe teritoriul Franţei, dezvăluie realizatorii. Spectacolul se traduce în limba română, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Teatrul Național Timișoara are pe afiș două spectacole în acest sfârșit de săptămână: „Crize sau încă o poveste de dragoste”, de Mihai Ignat, un concept de Roberta Ionescu (vineri, 21 martie) și „Nu, eu nu regret nimic”, un concept de Sabina Bijan (23 martie). Ambele sunt jucate în Studio Uțu Strugari, de la ora 19. Biletele costă 20 de lei.
La Teatrul Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor are loc vineri, de la ora 20, prima reprezentaţie după premieră a spectacolului „7 – Prizonierul nr. 7″, în regia actriţei Mădălina Ghiţescu. Duminică, de la ora 18, teatrul studențesc își invită publicul la premieră : „Valiza”. Este „o poveste care… contează, este ca o minune despre care scriitoarea Sikorska-Miszczuk a decis să se vorbească. Este o lume a lui Fransua, personajul principal, în care ne regăsim, dar mai ales în care Naratorul ne regăşeşte. În spectacol apare pentru prima oară pe scena Teatrului Thespis, un animal viu: o lupoaică”, dezvăluie Adrian Korek, coordonatorul trupei Thespis. Intrarea la spectacole este liberă.
Paula Seling, solista care va reprezenta pentru a doua oară România la Eurovision, va concerta cu bandul ei la Timișoara, duminică, 23 martie 2014, de la ora 19, în Sala Capitol. Programul cuprinde cele mai cunoscute piese din repertoriul artistei, hituri ca „Ploaie în luna lui Marte”, „Trurli”, „Timpul”, „Promit”, melodii mai noi precum „Acasă” şi „Pansament” și, desigur, cântecele care poartă emblema Eurovision: „Playing With Fire” şi „Miracle”. Biletele se găsesc la Agenția Capitol având, în funcție de loc, prețuri de 50, 70 și 85 de lei.
Vineri, 21 martie 2014,la ora 19:00, în librăria Cărtureşti – Mercy din Timișoara va avea loc lansarea scurtmetrajului „10 ways to deal with a break-up”. Filmul o are în rol principal pe actriţa Olga Torok şi este un studiu comportamental regizat de Octavian Moţ și produs de Mots. „Povestea scurtmetrajului se împarte în 10 episoade, fiecare conţinând câte o reacţie diferită a fetei prinsă într-o relaţie de care el vrea să scape”, dezvăluie realizatorii. Accesul la eveniment este liber.
Poveşti cu rost, la Rost: vineri, 21 martie, de la ora 19, în clubul de pe strada L.Blaga nr.3, invitaţi sunt scriitorii Radu Pavel Gheo şi Bogdan Munteanu. Lectura lor va fi însoțită de momente muzicale oferite de Claudia Fotin (violă), Cristina Struţa (pian). Intrarea, 5 lei.
foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!