Prilejul foarte rar de a asculta un concert de fagot le este oferit melomanilor timișoreni, vineri, 21 februarie 2014, de la ora 19:00, în sala Capitol. Concertul simfonic al Filarmonicii „Banatul” va fi dirijat de maestrul Gheorghe Costin şi va avea un program extrem de interesant: Sarabandă, Gigă şi Badinerie, suită pentru orchestră de corzi de Arcangelo Corelli, Concertul pentru fagot şi orchestră în Fa major de Johann Nepomuk Hummel şi Serenada nr.2 în la major.op.16 de Johannes Brahms. Solistul concertului lui Hummel va fi fagotistul Radu Țaga. Biletele pentru acest eveniment au, în funcție de loc, prețuri cuprinse între 10 și 30 de lei.
Spectatorii Operei Naționale Române din Timișoara își vor petrece seara de duminică, 23 februarie 2014, de la ora 19:00, în compania ”Trubadurului”. Spectacolul cu opera lui Verdi, montat de maestrul Corneliu Murgu, va fi dirijat de Mihaela Silvia Roșca, iar rolul Contelui de Luna va fi interpretat de baritonul Dan Patacă. În rolul Leonora va debuta Lăcrimioara Cristescu, iar pentru partitura Azucenei a fost invitată, de la Cluj Napoca, Liliana Neciu. Manrico va fi, în acest spectacol, tenorul Cristian Bălășescu. Octavian Vlaicu, Nicoleta Colceiar, Remus Alăzăroae, Iulian Ioan Iosip și Cosmin Borlovan întregesc distribuția serii. Tariful maximal al biletelor este 35 de lei.
Trupa Teatrului Maghiar „Csiky Gergely” va juca, sâmbătă, 22 februarie 2014, de la ora 12:00, în avanpremieră, la Liceul Bartok Bela, un spectacol pentru copii: ”Zâna cu șapte capete”, după Lazar Ervin, în regia lui Antal Attila. Duminică, 23 februarie, spectatorii au, de la ora 19:00, în sala Studio, întâlnire cu ”Regina frumuseții din Leenane”: pentru toți furioșii generațiilor de azi și ieri, pentru oricine s-a simțit vreodată sufocat de familia, casa, viața sa și a visat la o iluzorie Americă a unui nou început, un spectacol dur, cu un text sublim și actori din trei țări în distribuție. În rolul principal, o actriță fascinantă: Magyari Etelka. Regizorul Upor László trezește cu piesa lui Martin McDonagh gustul bun al montărilor clasice. Spectacolul se traduce simultan în limba română, iar biletele costă 16 lei ( pentru elevi, studenți și pensionari – 8 lei).
La Teatrul Național Timișoara weekendul începe cu ”Cloaca”: un spectacol al regizoarei Mihaela Lichiardopol, pe text de Maria Goos, vineri, 21 februarie. Sâmbătă, 22 februarie, este programat spectacolul cu piesa ”Oxigen”, de Ivan Vîrîpaev, în regia lui Alex Mihăescu, iar duminică, 23 februarie, spectacolul ”Actrița”, de Irina Muhametova și Ilia Chlaki, pus în scenă de actrițele Sabina Bijan și Corina Dohanici. Biletele la spectacolele TNT au prețuri cuprinse între 20 și 40 de lei.
Vineri, 21 februarie, de la ora 22, la Electric Theatre (str.Argeș nr.18) va avea loc proiecția în premieră a scurtmetrajului ”Just One More”, în regia Cristinei Dalea.
Evenimentul de muzică improvizată Paperjam, ajuns la ediția cu numărul 16, va avea loc, sâmbătă, 22 februarie, la ora 22:00, la Electric Theatre. Invitații Vlad Sturdza (chitară) – din grupul de muzică experimentală Nu & Apa Neagră, și Flavius Retea (tobe) – din formația de rock psihedelic progresiv Methadone Skies, improvizează pentru prima dată în cadrul Paperjam alături de Mihai Moldoveanu (bas) și Ovidiu Zimcea (electronice). Biletele pentru acest concert costă 15 lei.
Centrul Cultural German Timişoara invită publicul, sâmbătă, 22 februarie, de la ora 10,30, să „deguste” literatură într-un cadru relaxat şi confortabil – la o ceaşcă de cafea şi o mică degustare la Cafeneau Klapka. ”Acest mic dejun literar, unde oaspetele nostru va fi traducătorul Alexandru Al. Şahighian, se va desfăşura în limba română. Conceptul de „mic dejun literar” este adesea întâlnit şi în Germania, unde publicul are ocazia de a asculta lecturi sau prelegeri şi de a discuta degajat despre temele prezentate. De data aceasta, Alexandru Al. Şahighian va vorbi despre literatura contemporană din spaţiul german care a fost tradusă în limba română, printre care literatură pentru copii şi tineri, dar şi despre problematica traducerii ca o „punte între două culturi”, în contextul în care literatura de limbă germană a fost foarte mediatizată la Bookfest 2013. Intrarea este liberă.
La Galeria Jecza va fi vernisată, vineri, 21 februarie, de la ora 19:00, expoziţia ”Geometrie variabilă”, pictură/obiect de Liliana Mercioiu Popa, curator Ileana Pintilie. Cu acest prilej se va lansa şi volumul ”Arte poetice în arta plastică a secolului al XX-lea”, care dezvoltă teza de doctorat a Lilianei Mercioiu Popa.
Uniunea Artiștilor Plastici din Timișoara invită publicul la o nouă expoziție la Galeria Helios: ”În căutarea țărmului pierdut”, pictură de Mihai Teodor Olteanu.
foto (c) fotosen.ro
Citiți principiile noastre de moderare aici!