Vineri, după ce a anunțat candidații lansați în competiția internă a PSD pentru funcția de primar al Timișoarei, respectiv președinte al Consiliului Județean Timiș, deputatul Alfred Simonis a discutat despre eventualele alianțe și înțelegeri cu alte partide.
Acesta a insistat pe ideea că actuala administrație locală nu trebuie să fie înlocuită neapărat de cea anterioară.
„Nu aș vrea să transmitem un semnal că, după ce Primăria Timișoara a fost pierdută de PNL și am descoperit multe neajunsuri – ca să mă exprim elegant – cu privire la fosta administrație, există o singură soluție, și anume că actuala administrație poate fi înlocuită doar de fosta. Iertați-mă, dar nu pot fi partener la așa ceva.
O eventuală alianță între PSD și PNL, care are șanse extrem de mici de a fi realizată, aproape sigur ar da câștigătorii atât pentru Consiliul Județean Timiș, cât și pentru Primăria Timișoara. Și atunci de ce să nu venim cu o generație de noi oameni politici, oameni care au performat în domeniul lor de activitate, de ce să ne întoarcem mereu la trecut?”, a punctat deputatul PSD.
Acesta a mai spus că deși PNL are un viceprimar pe plan local (Cosmin Tabără) și un protocol de colaborare cu USR, „nu a votat proiectele de hotărâre din Consiliul Local Timișoara importante pentru dezvoltarea orașului”.
„Mai bine să nu se facă, decât să facă Fritz ceva”
„Până acum a existat mentalitatea «Mai bine să nu se facă, decât să facă Fritz ceva». Noi am schimbat această paradigmă și am spus că oricine ar fi primar – Timișoara și toți timișenii au dreptul la dezvoltare, la investiții guvernamentale și la o clasă politică decentă, astfel încât să nu mai conteze mizele mărunte și războaiele personale. De aceea, alte orașe au reușit să se dezvolte și să recupereze decalaje imense. […] La noi mereu au fost intrigi, conflicte și temeri. […]
PSD a pus interesele orașului mai presus de diferențele dintre partid și Dominic Fritz, dintre x și y, ori astea i-a făcut pe consilierii locali să voteze proiecte făcute în folosul orașului, chiar dacă au fost gândite de administrația USR-istă. Facem altfel decât au făcut cei de dinainte”, a transmis Alfred Simonis.
Deputatul este de părere că Dominic Fritz, deși a preluat funcția de primar al Timișoarei fără a avea experiența necesară, este mult mai bun decât Nicolae Robu. Acesta a punctat totuși că oricare dintre candidații PSD prezentați astăzi reprezintă o opțiune și mai bună.
„La 7-8 ani de când am părăsit funcția de consilier local și lider al consilierilor locali PSD, cred că este evident pentru toată lumea, chiar și pentru cei mai mari fani pe care i-a avut Nicolae Robu, că ceea ce spuneam noi era corect și că multe dintre direcțiile în care Nicolae Robu a dus orașul au fost unele greșite. Nu știu dacă pentru PSD, Dominic Fritz este un primar mai bun decât Nicolae Robu, dar pentru mine, Alfred Simonis, deși Dominic Fritz a venit neexperimentat în poziția de primar – o poziție foarte complicată – ceea ce s-a văzut, pentru că a pierdut multe proiecte, cred că măcar în ceea ce privește viziunea și bunele intenții nici nu se poate compara cu Nicolae Robu. Nicolae Robu a fost un primar mult mai rău. Eu cred că oricare dintre colegii pe care i-am prezentat astăzi poate fi un primar mai bun decât Dominic Fritz”, a conchis Simonis.
Trimite articolul
Xcate judecati de valoare! ma mir ca nu intra sa comenteze la articole, s-ar integra lerfect in marea masa de simpatici🤪 cu zero argumente concrete.
#da’ mai candideaza si altii, nu numa pesede usere penele/robu, nu? udemere, aur, pemepe independenti, alti(!) secüristi🤪..
si totusi, ce propun CONCRET partidele astea, ca pentru cei carora le tre’ “viziuni” se gasesc ciuperci bolunde…
#🤪
-
Cum stai tu si compui texte la fiecare stire, mai ia o pauza ca sigur nu face bine la starea ta mentala.
Ai putea sa faci lucruri mai ok pentru tine, decat sa te certi singur la efectiv fiecare articol.
Te-am inteles cu totii, esti expert in toate si maestru in nimic, iar tu detii adevarul suprem.-
“Însă numerarul oferă și alte funcții și avantaje importante:
asigură libertate(🤪) și autonomie(🤪). Bancnotele și monedele reprezintă singura formă de bani pe care cetățenii o pot deține fără implicarea unei părți terțe(🤪). Nu este necesar accesul la echipamente, internet sau electricitate pentru a plăti cu numerar, ceea ce înseamnă că acesta poate fi utilizat în cazul unei pene de cürent sau al pierderii cardului;
este un mijloc legal de plată. Creditorii, precum magazinele și restaurantele, nu pot refuza numerarul(🤪), cu excepția cazului în care convin, în prealabil, cu clienții asupra unui alt mijloc de plată. Pentru mai multe informații, a se vedea recomandarea Comisiei Europene din 22 martie 2010 (2010/191/UE);
asigură protecția vieții private(🤪). Operațiunile cu numerar respectă dreptul nostru fundamental(🤪) la protecția vieții private, a datelor și a identității în chestiuni financiare;(🤪)
are caracter incluziv. Numerarul oferă opțiuni de plată și de economisire persoanelor cu acces limitat sau fără acces la monedă digitală, acesta fiind astfel esențial(🤪) pentru incluziunea cetățenilor vulnerabili din punct de vedere social, precum categoria vârstnicilor sau cea a persoanelor cu venituri mai scăzute;
te ajută să ții evidența cheltuielilor. Numerarul îți permite să îți ții cheltuielile sub un control mai atent, de exemplu te împiedică să îți depășești bugetul;
este rapid. Bancnotele și monedele permit reglarea imediată a unei plăți;
este sigur. Numerarul s-a dovedit a fi sigur în ceea ce privește criminalitatea cibernetică, frauda și contrafacerea. De asemenea, întrucât reprezintă bani ai băncii centrale, acesta nu presupune riscüri financiare nici pentru inițiatorul plății, nici pentru destinatarul acesteia(🤪);
este un mijloc de tezaurizare. Numerarul este mai mult decât un simplu instrument de plată. Acesta permite cetățenilor să dețină bani în scopul economisirii fără riscul(🤪) de nerambursare. Este util pentru cadouri și plăți de mică valoare între persoane. De exemplu, părinții pot da copiilor mici sume în numerar pentru cumpărături de mică valoare sau o persoană poate încredința numerar unui prieten sau unei cunoștințe pentru o achiziție în numele său. Numerarul contribuie, de asemenea, la promovarea culturii financiare în rândul copiilor”
daca asa zice banca centrala ioroprana, io o cred!
#🤪
-
Robulache lua mărci, din alea germane, pentru cazare în cămine…
-
Subscriu
-
e loc destul, poti sa subscrii linistit! numa’ nu inteleg de ce nu va asumati un nickname, sa asociez si io si restu’ cititorilor subscrierile astea cu personajele si parerile lor de pe-aici. asa, va subscriu si io in randul celor ce nu pot sa sara peste comentariile mele si le-ar placea niste cenzura de-aia “ca pe vremuri”. plus ca simpaticu🤪 dinainte chiar pare sa stie metode de pe vremuri: daca nu erai de acord cu vrajelile din sistem, te cam trimiteau la “glumeti” pentru ca in conceptia alora numa’ un om bolnav psihic putea sa fie impotriva vrajelilor sistemului . ei, se pare ca mentalitatile comuniste au supravietuit la hashtagi gen(eratiile) y si z.
ps: da’ faceti-va un site de stiri si fiti voi acolo “moderatori” la tot ce nu va convine ca sa va simtiti feroci😂🤣😂🤪
pps: ei, si neavand cum sa va asociez cu niste nickname asumate(de ce nu sunteti niste asumati? neasumatilor!😂), pai va incadrez si asa mai anonimi fiind la… simpatici🤪, vajnici contributori la:
#🤪
-
ppps: mai fa-ti un booster! nu? de ce nu?😂🤣😂🤪
#🤪
-
Confirm și eu
-
-
Deci un smecheras cu facultate la Tibiscus, ajuns cineva doar datorita activitatii de partid judeca pe Robu care a fost profesor universitar, totusi omul acesta nu era perfect, multe defecte, dar sa te critice unul ca Simonis…
-
Cam asta e situatia peste tot prin România.
Dar timișorenii au arătat la ultimele alegeri că bantu-i fruncea.
Au înlocuit un rector al unei universități cu un șomer din Germania.
Acum culeg roadele.-
perfect de-acord!
-
Haidi bre ca nu pupati voi primaria la Tm nici in urmatorii 100 de ani!
Remember proclamatia de la Timisoara!
Nu uitam cine sunteti si ce reprezentati!
-
poti sa ne citezi ceva specific din proclamatia aia? nu? de ce nu?
#🤪
-
ps: proclamatia o gasesti pe wiki, poate ne copiezi aici un paragraf? sau chiar mai multe? nu? de ce nu?
#lozinci pe “intelesul” simpaticilor🤪
#🤪
poate candidezi la tine la sanandrei mai birlic. tm are destui trandafiri
lol. o ajuns sa ne explice simonis cum sta treaba în tm. mută-te la bucale fredi ca oricum freci menta mai mult pe acolo
Timișoara îs va alege tot un PNL ca o fii robu sau nu la anu un Fritz nu mai vom avea și PSD nici ca ultima opțiune nu va fii niciodată
Nu mă bag în polemici de comparat primari, e greu să compari 2
slăbănogi, dar Dna Anticoruptia si Mascatii ar putea ridica odata pe hotul PSD ist Simonis! Macar Afara din politică !
Nu ma omor dupa Robu, dar comparat cu Fritz este din alta liga, l-am votat pe Fritz sperand la o schimbare in bine, dar am constatat ca este muuuullt mai slab ca primar decat Robu, Fritz ar fi bun de consilier eventual. Sincer daca va candida Robu il voi vota, adevaratele schimbar majore el le-a facut in Timisoara si in directia buna.
Deja mi-l închipui pe dnul Ritivoiu, acest Drula ot TM, dând cu ranga în Ostasul Român din Parcul Scudier, în Piața Sf. Gheorghe pentru că s-a mai numit Piața A. Hitler, în Piața N. Bălcescu că s-a mai numit Piața Stalin, cărând moloz în pasajul din fața Operei pentru că s-a făcut pe timpul lui Ceaușescu. De Simonis Alfred ce să mai zic, am auzit că după limbaj stăpânește bine înjurăturile. Nu știu câți din cei anunțați sunt timișeni sau timișoreni, dar presimt că nici acum nu vom avea parte de un primar adevărat, un nou Telbisz. Păcat de Roxana Iliescu. S-a lăsat trasă în mocirlă.
-
dintre robu, frigz si roxana, as alege-o pe roxana(da’ tot as vrea sa vad si de la ea niste propuneri concrete, niste prioritati… si zic ca or mai candida si altii, poate apare careva si mai bun cu propuneri bune de dezvoltare a orasului)
-
cred si eu. amandoi sunteti laureati ai premiului Nobel pentru orice. va pricepeti la toate.
-
caraneanul zis si “omu cu respectu'”: “este un personaj ce se intituleaza ,,antivrajeala,,. Daca veti cauta in CEX acest cuvant, el nu exista, de unde deductia logica este ca nici personajul nu exista ci e unul ce-si da cu parerea sa se afle in treba, ce se mai poate comenta?”
raspunsul celui “care nu exista”:
“ah, “omu” cu “respectu”. si cu “logica” vad ca! de-aia si are ce are cu cineva care nu exista, la care “n-ai ce comenta”(cu sens probabil, dupa posibilitatile de argumentare ale fiecaruia) da’ reusesti sa-ti exprimi totusi o frustrare. pai zic ca e bine si asa, atata presiune in societate tre’ sa rasufle pe undeva, mai bine intr-un comentariu decat intr-o fapta penala. atat ca nu se si rezolva problemele reale, da’ ce sa si facem?”
domnuuu… din carani, ai o varsta, se poa’ asa ranchiuna pentru ca v(🤪)-am dat peste… ceapraz(?) cand ati fost xenofob intr-un context in care au murit niste oameni(🕯️)? sa pun si comentariu lu’ matale de-atunci? ca banui ca esti mandru de “intelepciunea” adunata in atatia ani de viata…
#impaca-te cu tine insuti (parafraza la “cunoaste-te pe tine insuti”, da’ matale esti ala cu bibliotecile, stii macar teoretic asta, nu? plus ca ti-am zis sa le recitesti…)
#🤪
-
adevarul doare si atunci trebuie sa spunem nimic. nu-i asa?
-
caranene, roaga pe cineva sa-ti explice ce citesti. sau daca n-ai pe cine, mai citeste tu pana pricepi.
#🤪
-
e greu sa ai 7 ani de acasa cand te adresezi cuiva. dar de jignit nu oricine poate!!!
-
caranene, “se pare ca pe noi ne separa cateva biblioteci”. dap, avea dreptate ala care a zis asta. numa’ ca el era ala ramas in urma. si tin sa-i atrag atentia ca daca se mai baga in seama cu dume si misto-uri de carani cu “premiu nobel”, cu ce e si ce nu e in dex, cine exista si la ce se pricepe, ce doare si ce nu doare, cine ce nimic spune, tre’ sa si accepte raspunsurile, ca nu ma impresioneaza judecati de valoare sub dorma de figuri de birtu’ satului; alea sa le faca cu aia cu care a facut cei 17 ani de scoala. degeaba. transmite-i asta din partea mea, bine? ca e pacat sa-mbatraneasca urat, poate sa imbatraneasca frumos daca se straduieste un pic. ar putea incepe cu a incerca sa nu mai fie xenofob…
#ceapraz?😜
#🤪
-
-
-
Critica din partea unuia ca Simonis trebuie luată ca un compliment. Evident, nu îl atacă pe Fritz pentru că a devenit clar că acesta nu mai prea are șanse la alegerile viitoare iar PSD-ul trage acum sforile pentru a face parte din majoritatea din consiliul local.
Eu nu înțeleg de ce PSD mai propune ceva. Ei nu sunt bot în bot cu PNL? Ei nu au pe pancartele lor scris PSD=PNL=aceeași mizerie?
“Fritz” si “viziune” e contradictie in termeni.