“Municipalitatea din Csongrad și Muzeul Satului Bănățean Timișoara au stabilit planul de activități până în luna octombrie 2013.
Graficul a fost agreat la prima întrunire a partenerilor și a Comitetului Director al Proiectului ce a avut loc la Csongrad, în Ungaria. În această etapă a proiectului, activitățile sunt legate de pregătirea, înaintarea și finalizarea unor documentații precum și de inițierea, urmărirea și finalizarea unor proceduri de achiziție servicii (proiectare, traduceri, editare și tipărire materiale promoționale sau IT).
Tot în planul de activități, în luna octombrie, este prevăzută la Timișoara cea de-a doua întrunire a partenerilor și a Comitetului Director Proiect, când va avea loc și conferința de lansare a proiectului.
Cu ocazia întâlnirii din Ungaria a fost efectuată și o vizită de studiu la complexul de căsuțe tradiționale din Centrul Vechi Csongrad; câteva din obiectivele vizitate fac parte din acțiunile propuse spre implementare în cadrului proiectului, pe partea maghiară”, a precizat Claudiu Ilaș, directorul Muzeului Satului Bănățean.
Proiectul Muzeul Viu al Satului Bănățean, Csongrad – Timiș, Tradiție și Multiculturalitate presupune refacerea la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara a condițiilor de viață ale satului bănățean din secolul al XIX – lea, prin construirea unor gospodării autentice. Acestea vor fi locuite și întreținute de patru familii de etnii diferite, română, maghiară, șvabă și sârbă.
Citiți principiile noastre de moderare aici!