Vă reamintim că după ce Biroului Permanent Judeţean a luat, luni, decizia de suspendare a lui Sorin Grindeanu din funcţia de preşedinte al organizaţiei PSD Timişoara pentru patru luni şi a propus suspendarea acestuia pe aceeaşi perioadă şi din funcţia de prim-vicepreşedinte al PSD Timiş, în lumea politică au apărut diferite zvonuri legate de motivele acestei hotărâri. Nici liderul PSD Timiş, Titu Bojin, şi nici Sorin Grindeanu nu au oferit explicaţii vizavi de decizia de suspendare.
Însă, aşa cum vă anunţam încă de luni, motivele oficiale care au stat la baza deciziei conducerii judeţene a partidului au ţinut de o organizare deficitară a filialei timişorene, care în sondaje se află sub procentajul deţinut de partid în judeţ. Acest lucru a fost confirmat, joi, de Titu Bojin, care a declarat că această măsură a fost luată „pentru îmbunătăţirea activităţilor partidului şi coordonarea mai eficientă în Timişoara”.
„Am ţinut să reorganizăm activitatea de la Timişoara, nu aş vrea să fac alte comentarii în plus. În momentul în care în Biroul Permanent Judeţean se votează 16 la 4 să se ia o măsură organizatorică, nu avem ce discuta. E propunerea colegilor din birou, nu a mea personală. Măsurile au fost luate pentru îmbunătăţirea activităţilor partidului şi coordonarea mai eficientă la Timişoara. Am spus de zece luni şi repet, Timişoara e bazinul şi cu posibilităţile cele mai mari din Timiş, iar PSD trebuie să îl exploateze. Timişoara are mai mult de jumătate din potenţialul electoral. În condiţiile astea am dispus ca triumviratul colegilor care au preluat conducerea să fie unul ferm”, a afirmat Bojin.
El a precizat că printre lucrurile care i s-au imputat lui Sorin Grindeanu se află şi reducerea numărului de membri ai organizaţiei Timişoara de la 5.000 la 1.500 în ultimele zece luni. Însă, a precizat Bojin, această reducere s-a petrecut în condiţiile în care fiecare membru de partid a trebuit să resemneze un formular „mai complet” de adeziune.
„Numărul membrilor de partid, din 5000 a ajuns la 1.500, la zece luni de la preluarea conducerii. (…) Probabil colegii nu au avut timp să se ocupe şi să îi sune, nu s-a găsit echipa care să se ocupe de aceste activităţi organizatorice. Nu au reuşit să îi contabilizeze şi să atragă alţi membri, iar unii, dezamăgiţi, probabil că nu au mai venit la partid. Domnul Suciu (Marcel Suciu, preşedintele interimar la PSD Timişoara – nr) trebuie să vadă unde au dispărut 3.500 de membri. Trebuie să ajungem din nou la 5000 de membri”, a mai spus Bojin.
Verificări la partid de teama DNA
Liderul PSD Timiş a mai declarat că, tot luni, a avut o şedinţă şi cu consilierii locali din Timişoara, cărora le-a spus că trebuie să treacă toate propunerile de hotărâri de consiliu local prin biroul juridic al partidului, pentru a fi verificate din punct de vedere al legalităţii.
„Toate iniţiativele consilierilor municipali trebuie să treacă prin organul de conducere de la nivel judeţean, să nu fie discuţii din punct de vedere al legalităţii. Am atras atenţia celor şase consilieri că îi rog să se consulte cu activul pe care îl avem şi cu departamentul juridic. Hotărârile pe care le promovează trebuie să fie în spiritul legii şi al susţinerii ideilor şi nevoilor timişorenilor. Să nu fie imixtiuni personale în aceste hotărâri, ca să nu ajungă să dea declaraţii la DNA”, a precizat Bojin.
La rândul lui, preşedintele interimar al PSD Timişoara, Marcel Suciu, a expus planul pe care îl are până la alegerile din 2012, deşi, cel puţin teoretic, mandatul său este de doar patru luni.
„În 2004, am avut 36.000 de votanţi la alegerile parlamentare şi prezidenţiale. Trebuie să îi identificăm pe cei 36.000 care au venit atunci către noi. Şi dacă noi putem să punem candidatului la Primăria Timişoara această zestre, indiferent de la ce partid ar fi acesta, ACD sau PSD, nu e lucru puţin”, a afirmat Suciu.
B.A.M.
Citiți principiile noastre de moderare aici!