Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP) a premiat cele mai interesante mobilităţi realizate în România prin programele pe care le coordonează la nivel naţional. După ce anul trecut o studentă a Universităţii de Vest din Timişoara a câştigat locul 2 la secţiunea Studenţi Erasmus, anul acesta Andra Rugea, de la Facultatea de Litere, Istorie şi Teologie din cadrul UVT, a câştigat locul I la această categorie.
Câştigătorii concursului Poveşti în mişcare organizat de ANPCDEFP au fost desemnaţi în cadrul Galei Mobilităţii 2013, organizată la Bucureşti la începutul lunii decembrie, categoria Studenţi Erasmus fiind, de altfel, cea care înregistrează numărul cel mai mare de participanţi la nivel naţional, acest program fiind cel care oferă cele mai multe oportunităţi pentru mobilităţi de studiu sau practică în străinătate pentru studenţii români.
„Să spui o poveste este o provocare pentru oricine. Mai ales atunci când povestea este despre tine. Îndrăznesc totuși să vă spun povestea mea. Eram studentă în anul întâi la Litere când întrebarea “De ce aș studia în Franța?” avea multe variante de răspuns în capul meu. Atunci când am văzut Sorbona pe listă, șansa de a pleca cu Erasmus s-a transformat în visul de a studia la cea mai celebră universitate umanistă din lume. Posibilitatea de a locui în Paris pentru 5 luni, de a discuta despre operele lui Hugo sau Racine cu francezii înșiși sau de a gusta măcar câteva tipuri de brânză din cele aproape 400 existente, ar fi fost pentru mine paradisul”, a declarat câștigătoarea premiului, Andra Rugea.
„Premiul câştigat de Andra Rugea este încă un exemplu de excelenţă în procesul de internaţionalizare a Universităţii de Vest din Timişoara prin intermediul programelor de mobilităţi în străinătate precum Erasmus. De altfel, în ultimul an de zile, numărul studenţilor afiliaţi UVT care desfăşoară mobilităţi în străinătate a crescut cu aproximativ 30%”, a declarat rectorul UVT, Marilen Pirtea.
La începutul acestui an universitar UVT a găzduit, pentru prima oară la o instituţie de învăţământ superior din România, întrunirea anuală a reprezentanţilor naţionali ai asociaţiilor Erasmus Student Network (ESN) din toate statele participante la program (Erasmus Student Network National Boards Meeting), care s-au reunit pentru a dezbate viitorul programului Erasmus şi a face recomandări Comisiei Europene din perspectiva studenţilor care au beneficiat de mobilităţi în cadrul lui.
Citiți principiile noastre de moderare aici!