Evenimentul este singurul de acest gen din România, recunoscut la nivel internaţional. Bucătarii din cele trei ţări vor pregăti preparate care mai de care mai atractive şi mai aromate. Se vor realiza platouri cu aperitive şi festive, preparate la ceaun, la grătar, dar şi dulciuri. O secţiune specială va fi dedicată gătitului la jar sau în vase de lut, acestea necesită o tehnică deosebită din partea bucătarilor. De asemenea, un grup de arheologi din Zalău, mari fani ai bucătăritului, vor găti după reţete vechi de mii de ani. Este vorba de 300 de reţete de mâncăruri din vremea Imperiului Roman. Acestea vor putea fi descoperite de timişoreni la festivalul de gătit.
Punctul culminant al evenimentului este legat de încercarea de stabilire a unui record mondial. Bucătarii vor încerca să gătească cea mai mare mâncare cu ciolan afumat din lume. Pentru aceasta se va apela la o tavă de 14 metri. Desigur, după omologarea titlului, ciolanul gătit va fi oferit vizitatorilor. „Vom realiza 1.200 de porţii de mâncare cu ciolan, acestea vor fi oferite gratuit timişorenilor. Este una dintre regulile stablite de competiţiile internaţionale de acest fel. Recordul va fi omologat de Gastro Show International Cooking Entertainment”, ne-a declarat Radu Zărnescu, unul dintre organizatorii Cupei Banat la Gătit.
Programul artistic ataşat celor două zile de concurs gastronomic este unul plin, cu dansuri populare şi sud-americane, în seara zilei de duminică pe scena festivalului de gătit fiind aşteptaţi cei de la Şuie Paparude.
Bucatarii banateni vor sa intre in Cartea Recordurilor cu cea mai mare mancare cu ciolan
Citiți principiile noastre de moderare aici!