Un locuitor din cartierul Iosefin, Gheorghe Rehak, l-a abordat pe primarul Gheorghe Ciuhandu certându-l pentru faptul că „parcarea a fost construită în mijlocul drumului” şi este împrejmuită de garduri, şoferii parcând în continuare pe prima bandă.
„Unde s-a mai văzut parcare în mijlocul drumului?! Aici era piaţă, veneau gugulanii cu diferite produse. Aţi făcut parcarea asta doar pentru interesul dumneavoastră, pentru că oricum nu parchează nimeni aici, maşinile se opresc pe prima bandă, în faţa magazinelor”, i-a spus Rehak primarului Ciuhandu.
În replică, edilul-şef a oraşului i-a spus timişoreanului că nu ştie cine este şi că nu doreşte să discute cu el pe acel ton.
La rândul lui, viceprimarul Adrian Orza a explicat presei prezente că acele garduri ce împrejmuiesc parcarea de pe bulevardul Iuliu Maniu sunt necesare, lipsa lor permiţându-le celor care parchează să traverseze strada pe unde doresc. Orza a mai spus că va cere societăţii ADP şi Poliţiei Locale să ridice maşinile care nu folosesc parcarea şi staţionează pe prima bandă.
După câteva minute, un alt cetăţean, care deţine un magazin în zonă, s-a plâns primarului Gheorghe Ciuhandu că de şase luni a înaintat un memoriu la Primăria Timişoara prin care a cerut realizarea unei treceri de pietoni suplimentare pe bulevardul Iuliu Maniu, pentru susţinerea acestui demers el prezentând şi o listă de semnături.
„Înainte de şantier, aici era o trecere de pietoni. Ne-aţi promis atunci că totul o să rămână la fel ca înainte. Dar trecerea nu mai e. Am depus acest memoriu de şase luni la primărie şi nu s-a întâmplat nimic”, a spus cetăţeanul.
Ciuhandu i-a spus că va înainta acel memoriu Comisiei de circulaţie din cadrul municipalităţii, care va decide dacă realizarea acelei treceri de pietoni este oportună.
Revenind la evenimentul organizat de Primăria Timişoara, primarul Gheorghe Ciuhandu a afirmat că, după un an şi jumătate de lucrări, a fost finalizat bulevardul Iuliu Maniu, pe tronsonul cuprins între bulevardele 16 Decembrie şi Regele Carol I, fiind refăcută atât infrastructura stradală şi cea de utilităţi, cât şi spaţiul verde. De asemenea, au fost realizate pe ambele sensuri piste pentru biciclişti.
„S-au finalizat trotuarele, s-a plantat acest gazon, parcările s-au făcut de ADP înainte. Cred că strada are un aspect civilizat, aşa cum va avea şi bulevardul Brâncoveanu şi strada Dragalina. Cartierul Iosefin, dacă se va începe anul acesta şi porţiunea de pe Văcărescu, din bulevardul Carol şi 16 Decembrie, cred că se va modifica foarte mult. Şi de la 1 iunie va începe lucrarea şi la Piaţa Iosefin”, a afirmat Ciuhandu.
De prezenţa edililor au profitat şi reprezentanţii Retim, care au prezentat trei utilaje de spălare a carosabilului, achiziţionate recent pentru a reduce cantitatea de praf din Timişoara. Cel mai scump dintre ele a costat 120.000 de euro şi poate mătura 140.000 de metri pătraţi de carosabil în opt ore.
Citiți principiile noastre de moderare aici!