Reprezentanţii instituţiei medicale de pe strada Corbului din Timişoara au marcat vineri atât finalizarea lucrărilor de renovare, cât şi împlinirea a 45 de ani de activitate.
„Tot ceea ce s-a petrecut în aceşti ani de muncă reprezintă o lecţie practică de psihiatrie comunitară”, a precizat dr. Liliana Nussbaum, medic şef al Centrului de Sănătate Mintală, care a ţinut să sublinieze faptul că arhitectul Alfred Schwalie nu a solicitat nicio plată pentru proiectul realizat.
Pe de altă parte, prof. dr. Mircea Tiberiu, medic şef al Clinicii NPI, a vorbit despre planurile de viitor. „Ne dorim să continuăm proiectul şi să înfiinţăm aici un Serviciu de urgenţe şi de intervenţie în situaţii de criză, situaţii cum sunt cutremurele sau alte calamităţi, şi să avem aici o clădire cu câteva apartamente necesare pacienţilor afectaţi în astfel de situaţi. De asemenea, am mai vrea o secţie pentru boli neuromusculare, într-o nouă clădire care să funcţioneze lângă clinica actuală. O altă problemă pe care vrem să o rezolvăm pe viitor este cea a personalului, pentru că noi avem în clinică doar un medic neuropsihiatru şi ne-ar trebui patru, avem doar un asistent social şi ne-ar trebui doi, trei, de exemplu”.
Prof. dr. Mircea Tiberiu le-a mulţumit tuturor celor care şi-au oferit sprijinul pe parcursul anilor, între care doamna Hubertus Gollnick, preşedintele Hilfe fur Kinder Timişoara, care de mai mult timp ajută copiii internaţi în clinică prin completarea hranei pe care o primesc aceştia.
La evenimentul de vineri au fost prezenţi primarul Gheorghe Ciuhandu, subprefectul Zoltan Marossy, reprezentanţi ai conducerii Spitalului de Copii „Louis Ţurcanu”, ai Colegiului Medicilor şi Direcţiei de Sănătate Publică Timiş.
În Clinica NPI sunt 55 de paturi pentru pacienţi şi alte 50 în staţionarul de zi, iar pacienţii sunt copii şi adolescenţi din cinci judeţe din vestul ţării.
Delia S. Barbu
Citiți principiile noastre de moderare aici!