Datele Colterm arată că există și în acest an o cerere destul de mare pentru debranșări, totuși ceva mai redusă decât anul trecut, în aceeași perioadă. Până la 1 iulie au fost depuse 311 cereri de deconectare individuală și 33 de solicitări de debranșare de la asociații.
Anul trecut, până la început de iulie, fuseseră depuse 469 de cereri de deconectare individuală și 34 de cereri de debranșări.
Acum, dintre cele 33 de solicitări de blindare definitivă, 5 sunt case individuale, 12 sunt agenți economici și 16 sunt asociații de proprietari (blocuri) care însumează 144 de apartamente.
Cererile de debranșare de la operator se pot depune în fiecare an, în afara sezonului de termoficare, adică de la 1 mai până pe 31 august.
Stocurile de carburant, mai bune decât anul trecut
Reprezentanții companiei prezintă și stocurile de carburant, la început de iulie. Compania are 20.377 de tone, cu 6.000 de tone mai mult decât în perioada similară a anului trecut). Pentru constituirea stocului necesar următorului sezon rece, Colterm are trei contracte aflate în derulare.
La gaz, stocul înmagazinat în depozitele subterane ale Colterm este de 49.135 MWh, cu vreo 3.000 MWh mai mult decât era la începutul lunii iulie 2023. Colterm are și pentru gaz încheiate trei contracte care acoperă atât următorul sezon rece 2024/2025, cât și necesarul curent, pentru producerea apei calde.
Lucrări de reparații și întreținere
Reprezentanții companiei vorbesc și de lucrările de reparații și întreținere la CET Sud. În cursul lunii iunie, au fost efectuate reparații la morile de cărbune 1, 2, 3, 4 de la cazanul de abur CA 2 și au fost finalizare lucrări de revizii la morile aferente cazanului CA 1. A fost făcută, totodată, și reparația evacuatorului de zgură și cenușă de la cazanul CA 3 și CA 2. În revizie au intrat și benzile de cărbune, dar și mașinile de cărbune 1 și 2, de 1200 t/h, precum și transformatoarele și stațiile de 6 KV.
Tot pe perioada de vară se realizează și lucrările de recirculare a apei calde, pe o lungime de 2.000 de metri de rețea. Până în prezent, au fost finalizate recirculări pe străzile Diana, Răsăritului, R. Răduleț și Verde, Lunei, Rachetei, D. Coresi, Ștefan Octavian Iosif, L. Georgevic, totalizând 804 de metri.
În perioada următoare sunt planificate lucrări similare pe străzile: V. Balmuș, bv. Sudului, Sănătății, Reg. 6 Artilerie Grea, Musicescu, I. Mincu, Lirei.
„Recirculările au rolul de a îmbunătăți parametri de furnizare a apei calde, astfel că punerea lor în funcțiune crește gradul de confort și reduce costurile pentru abonații deserviți”, explică reprezentanții companiei.
Trimite articolul
XClientii Colterm primesc un serviciu slab si scumo, chiar si subventionat de toti cetatenii din Timisoara (fie ca beneficiaza sau nu de acest serviciu).
Daca nu ar fi subventionata gigacaloria, de TOATA lumea, serviciul ar avea un cost/beneficiu si mai dezastruos.
Deci, pana sa ne dam “verzi” si ca “e mai putin poluant un sistem centralizat”, hai sa rezolvam problemele si sa oferim un serviciu decent.
COLTERM consumă mulți bani dar este interesul cuiva să-l mențină! La menținerea lui contribuie chiar și cei cu centrale de apartament, aceștia din urmă plătesc, practic, la două companii! Debranșările de la COLTERM se fac cu greu tocmai pentru a nu se pierde clientela care plătește lipsa de eficiență a acestuia, impotriva voinței ei! Dacă ar fi ok, nu ar fi cereri de debranșări!
Trebuie să fii prost să mai ramai la colterm. Adică strângi niște bani și cu centrala plătești pana la urma per total mai puțin. Îți faci cât de cald vrei și plătești cât consumi.
-
platesti cat consumi pe naiba. noroc cu OUG 27/2022 si modificarile ei care au plafonat(si compenseaza statul -adica oare cine? – diferenta de pret) pana in martie 2025. iar cand s-or interzice centralele individuale sa vezi cat de usor si ieftin va fi sa refaci un sistem centralizat. trebuie sa fii cu adevarat prost sa crezi ca se poate intr-un oras precum timisoara fiecare apartament sa aiba centrala individuala.