Sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin, tăcerea care plana asupra mănăstirii a fost înlocuită de acordurile melodioase ale unor lucrări de Verdi, Mahler şi Mozart, cu temă religioasă. În curtea Mănăstirii Şag a fost amplasată o scenă, iar pajiştea din jur a fost ocupată de sutele de maşini ale timişenilor care au decis să petreacă o seară în compania muzicii.
Recitalul vocal-simfonic a adunat peste 2.000 de spectatori, de toate vârstele. În eveniment au fost implicaţi aproape 200 de artişti, 100 de muzicieni din orchestră, 60 de corişti şi 60 de copii din corul Colegiului Naţional de Artă „Ion Vidu”. Solişti au fost Irina Iordăchescu, Alina Todea, Claudia Codreanu şi Mihai Sîmboteanu, iar atmosfera a fost una calmă, de linişte sufletească. De asemenea, cei prezenţi au putut urmări pe un ecran imagini cu mănăstirea, însoţite de unele versuri care acompaniau lucrările incluse în concert.
Recitalul extraordinar a fost încheiat de „Simfonia Învierii” a lui Gustav Mahler, iar Mănăstirea Şag a câştigat o poziţie importantă pe lista decorurilor inedite care au acompaniat concertele extraordinare susţinute de Filarmonica Banatul, după Catedrala Mitropolitană, canalul Bega, Aeroportul Timişoara şi Pădurea Verde.
Citiți principiile noastre de moderare aici!