„Aş face un apel la tot ceea ce înseamnă parlamentari independenţi, UNPR-işti şi parlamentari ai minorităţilor naţionale să voteze moţiunea de cenzură pe care PSD şi PNL o vor depune în această toamnă, pentru că aceşti domni şi doamne nu cred că au fost trimişti în Parlament ca să apere mafia portocalie”, a declarat Grindeanu. Pe lângă deputaţii minorităţilor bulgară, sârbă şi germană din Timiş, în această categorie intră şi fosta sa colegă de partid Maria Eugenia Barna, deputat care a părăsit barca PSD în primăvara acestui an. „În Timişoara, PSD a avut un parlamentar care a dezertat şi care provenea din mişcarea sindicală, iar acum nu mai văd să apere interesele sindicatelor. Probabil ofertele din altă parte au fost mai generoase. Eu cred că a uitat doamna Barna mandatul pe care l-a primit din partea cetăţenilor sau măcar a celor care au ajutat-o să lipească afişe în Timişoara”, a adăugat liderul PSD Timişoara.
Cât despre „remanierea” locală anunţată de preşedintele PDL Timiş, Constantin Ostaficiuc, la vârful anumitor instituţii descentralizate din judeţ, social-democratul consideră că aceasta nu are nicio legătură cu profesionalismul celor care conduc deconcentratele, ci este de fapt „o reglare de conturi în interiorul PDL Timiş” şi praf aruncat în ochii alegătorilor.
Social-democratul acuză PDL că a politizat excesiv tot ceea ce ţine de actul administrativ, lucru care duce la întârzieri în accesarea fondurilor europene. El a dat ca exemplu proiectul Colterm privind retehnologizarea sistemului de termoficare din Timişoara, pentru care au fost obţinute fonduri europene nerambursabile, există o decizie a Comisiei Europene în acest sens, dar reprezentanţii Guvernului întârzie, de două luni, să-şi pună semnătura pe contractul de finanţare, susţine Grindeanu. Un alt exemplu pe care l-a dat reprezentantul PSD se referă la proiectul Primăriei Timişoara de a moderniza şi extinde la patru benzi strada Cloşca, mai exact blocarea acestei lucrări.
„Nu mi se pare normal să stăm în semnătura anumitor doamne şi anumitor domni din Guvernul României. De doi ani jumate vrem să facem strada Cloşca şi ni se cer tot felul de studii de impact şi de numărat firele de iarbă… Oamenii din zonă sunt revoltaţi. Este o lucrare care stă pentru că nu există aviz de la Agenţia de Protecţia Mediului de doi ani şi jumate. Acest proiect este prins pe fonduri europene, în octombrie trebuie să predăm proiectul şi noi nu avem autorizaţia de la Mediu de doi ani şi jumătate. Vorbim de bani europeni”, a mai afirmat liderul PSD Timişoara. El a atras atenţia că există riscul ca aceste proiecte să nu mai poată fi implementate din cauza întârzierilor.
Citiți principiile noastre de moderare aici!