Dr. Vasile Caia ne introduce în culisele implantului dentar și ne asigură că un zâmbet perfect se obține printr-o legatură de încredere cu medicul, prin acel transfer de siguranță și profesionalism. La acestea se adaugă o analiză detaliată a pacientului, a problemelor acestuia plus o igienă impecabilă a mediului de lucru.
Analizele făcute de-a lungul timpului arată că probabilitatea ca organismul să respingă implantul este minimă. Dacă starea de sănătate a pacientului este bună, dacă sunt respectate condițiile locale și dacă au fost urmați toți pașii indicați, atunci riscul este aproape zero, chiar inexistent.
Anamneza, vizualizarea radiografiilor 2D-3D, setul minim de 9 analize, evaluarea amănunțită a dentiției sunt pașii premergători intervenției chirurgicale desfășurate într-un mediu steril, pentru că tot ceea ce intră în contact cu pacientul trebuie să fie steril, pentru a elimina orice complicație sau risc. Implantul dentar este comparat, ca agresivitatea cu o extracție și datorită tehnicii evaluate, această intervenție “nu doare”. Experiența și competența medicului sunt hotărâtoare pentru ca o lucrare să fie bine făcută și să respecte morfologia, fizionomia, fonația și estetica pacientului.
“Pentru o astfel de intervenție timpul este dat de complexitatea cazului, dar, în medie se lucrează aproximativ 30 de minute. Am avut un caz simplu, în care am inserat implantul în 17 minute. Pe de altă parte am avut și intervenții complexe,14 implanturi cu adiții de os, care au necesitat aproximativ 6 ore de lucru. Când vine vorba despre o intervenție chirugicală nu urmărim recorduri, ci implantul să fie lucrat bine și corect. Pe toată durata intervenției pacientul este anesteziat cu un produs, care îl menține conștient și cooperant. Există și situații speciale, când e nevoie de anestezist și echipă specializată, dar acelea sunt cazuri rare”, susține doctorul Caia.
Implantul este o piesă din titan, sub forma unui şurub, cu rol de înlocuitor pentru rădăcina unui dinte natural absent. Reușita unui implant depinde de câțiva factori.
“În primul rând, pacientul e cel mai important, relația care se stabilește între medic și pacient, încrederea reciprocă, siguranța specialistului și cooperarea. Apoi contează implantul în sine, ceea ce implică materialul din care este făcut, designul, firma și calitatea texturilor auxiliare. Foarte importante sunt și condițiile de sterilizare, tipul lucrării și munca tehnicianului, care efectuează partea de coroană. Medicul este cel care avizează lucrarea și decide, dacă este cazul, să fie făcute anumite ajustări”, ne asigură dr.Caia.
După orice intervenție de implant medicul recomandă controale periodice pentru a putea supraveghea cazul.
Pentru programări și consultații îl puteți contacta pe dr. Caia la: www.teamdentalclinic.ro sau la telefon: 0256.478.011
Citiți principiile noastre de moderare aici!