Ceremonia înmânării diplomei se va desfășura în 6 martie 2014, la ora 12:00, în Galeria Mansarda a Facultății de Arte și Design din cadrul UVT (str. Oituz nr.4).
”Cele trei ediţii anuale ale Festivalului Internaţional de Street Art (FISART) iniţiate de către doamna Corina Nani (FAD–UVT) și domnul Sergio Morariu (Fundația EnduRoMania) în colaborare cu Primaria Municipiului Timişoara şi alţi parteneri, care au avut loc în Timişoara, începînd cu anul 2011, au demonstrat că se pot face, cu investiţii financiare minime (în comparaţie cu alte manifestări cultural-artistice), evenimente cu rezultate durabile şi de impact, care contribuie pregnant la eforturile de ameliorarea a aspectului urbanistic al oraşului. Prin aceste festivaluri Timişoara a demonstrat încă o dată caracterul său de avangardă artistică în România, confirmând o tendinţă internaţională a proliferării Street Art-ului în eforturile de ameliorare estetică a spaţiului urban. În planificarea şi derularea celor trei FISART-uri s-au avut ca exemplu metropolele care se numără printre cele mai avansate din lume în acest domeniu: New York, Philadelphia, Miami, Berlin, Londra, Frankfurt, Sao Paulo, Katowice, Lausanne, Marsilia, Detroit şi altele.
În cele trei ediţii, FISART a trecut de la Grafitti, în 2011, la Street Art de dimensiuni normale, în 2012, şi apoi artă murală de dimensiuni foarte mari, în 2013. În 2011 au participat 73 de artişti, în 2012 au participat 33 de artişti şi în 2013 au participat 23 de artişti. Experienţa şi calitatea artiştilor a fost în crescătoare, ceea ce se poate vedea urmărind calitatea lucrărilor. S-a contat pe artişti din ţară şi din străinătate (Brazilia, Croaţia, Elveţia, Franţa, Germania, SUA şi Ungaria). Locaţiile, multe din ele foarte vizibile, sunt răspândite în tot oraşul, contribuind la ameliorarea aspectului spațiului public urban timișorean”, explică dr. arh. Radu Radoslav, reprezentant teritorial al Registrului Urbaniştilor din România Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest.
“Salutăm curajul și constanța acestor direcții prospective multiculturale ce revigorează orașul aducând cu sine de la an la an acel zîmbet inefabil ce pare insuflat de bucuria și pofta de viață atît de necesare optimismului colectiv ce vizează aserțiunea spre Timișoara Capitală Culturală Europeană în 2021”, declară Gabriel Kelemen, curatorul proiectului.
Citiți principiile noastre de moderare aici!