„În vederea finalizării unor lucrări aferente proiectului «Retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană, Etapa II», suntem nevoiți să întrerupem furnizarea apei calde și a încălzirii la PT 13, Diana și 50, din ziua de miercuri, 13 octombrie, începând de la ora 8 și până în ziua de joi, 14 octombrie, până la ora 24”, transmit reprezentanții Colterm.
Vor fi afectați consumatorii care locuiesc în imobilele de pe străzile 1 Decembrie, F.C. Ripensia, Arieș, bd. Eroilor de la Tisa, Cluj, Constanța, Craiova, Diana, A. Saligny, Tineretului, Martir Cristina Lungu, Feleacul și Surorile Martir Caceu.
Atenție! La finalizarea lucrărilor poate apărea fenomenul de turbiditate pentru o scurtă perioadă, de aceea se recomandă evitarea folosirii apei în scopuri menajere până la limpezirea ei.
11 puncte termice fără căldură
În vreme ce caloriferele unor timișoreni se încălzesc cu greu după ce Colterm a început probele la cald, alții nu au deloc căldură. Reprezentanții societății de termoficare au anunțat în urmă cu câteva zile că nu vor porni robinetul pentru 11 puncte termice, tot din cauza șantierelor deschise în oraș.
„Având în vedere lucrările care se desfășoară în cadrul proiectului «Retehnologizarea sistemului de termoficare din Municipiul Timișoara în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană», vor fi puncte termice la care nu se va putea porni, deocamdată, furnizarea încălzirii (total sau parțial): PT Păltiniș, PT 7C, PT 21, PT 6, PT 63, PT 41, PT 45A, PT 45, PT 84, PT 98, PT 86. Asigurăm clienții afectați de această situație că lucrările vor fi finalizate până vineri, 15 octombrie, astfel încât furnizarea încălzirii să fie posibilă și la aceste puncte termice”, transmiteau oficialii Colterm.
În cazul în care apar probleme, timișorenii pot suna la dispeceratul societății de termoficare: 0256.494.133, 0356909 (tasta 4) și 0756.061.468.
„Este vorba despre ultimele racorduri”
Potrivit reprezentanților primăriei, nu ar trebui să mai fie probleme pe șantierele deschise prin oraș pentru retehnologizare. Viceprimarul Ruben Lațcău spune că este vorba despre ultimele racorduri.
„Conductele sunt finalizate cam peste tot și este vorba despre ultimele racorduri, au început să le îngroape și să facă izolația. Firmele care au acest contract au cinci luni pe an să lucreze, au început undeva în aprilie și la mijloc de octombrie trebuie să se oprească. Este un volum foarte mare de lucru într-un timp foarte scurt. Ei au terminat pe anul acesta, tot ce fac este să lege conductele. Mă aștept ca într-o lună sau o lună și jumătate să fie gata totul, inclusiv refacerea carosabilului. Prioritizarea este să fie legate la rețea conductele”, ne-a explicat viceprimarul Ruben Lațcău.
Aproape 30 de km (29,162) de rețele termice ar trebui să fie extinse sau reabilitate în cadrul acestui proiectului de „Retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare în vederea conformării la normele de protecția mediului privind emisiile poluante în aer și pentru creșterea eficienței în alimentarea cu căldură urbană Etapa II”, care are o valoare totală de 148.118.419,84 lei (30 milioane euro – n.r.), din care 106,2 milioane de lei de la UE.
De lucrări se ocupă firmele SC Energomontaj SRL (lider de asociere) cu Elsaco Electronic și Construcții Erbașu pentru Lotul 1 – rețele primare și de Elsaco Electronic SRL (lider de asociere), cu Energomontaj și Construcții Erbașu pentru Lotul 2 – rețele secundare.
Cele trei firme care lucrează pentru schimbarea rețelelor termice ale Colterm au deschis mici șantiere prin tot orașul încă din această primăvară. Potrivit celor din primărie, anul acesta se intervine în 33 de zone din aproape toate cartierele orașului, în special în careurile de blocuri. Unele bucăți de străzi sunt închise de luni bune, dar încă nu pot fi redeschise, pentru că terenul în lucru nu a fost adus la starea inițială.
Termenul de finalizare este 2023, dar lucrările vor fi finalizate în anul 2022, ne spuneau reprezentanții primăriei încă din primăvară.
editor Amalia Kui
Pe aceeași temă:
FOTO. Dezastru pe șantierele pentru retehnologizarea Colterm. În unele locuri crește deja iarba
Trimite articolul
XCaldura? Care caldura?
cum adica a deschis “un santier”? intreg orasul e dezgropat, fmm colterm si primarie care i-a dat voie.
-
Măcar de ar lucra cineva pe șantierele astea. Măcar de ar învăța timișorenii ceva din asta. Bine ca au votat un individ fără cetățenie, fără domiciliu conform legii, fără experienta necesara gestionarii problemelor unui oraș de dimensiunile Timișoarei.
Cine a aprobat deschiderea acestor șantiere, cine a aprobat graficul de lucrări a societăților respective ar trebui sa răspundă penal pentru toate necazurile pricinuite miilor de timișoreni lăsați în frig și umezeala rece a acestor zile.
Ne meritam soarta de fapt dar nu învățăm nimic.
In loc sa le multumiti ii criticati.Ce se poate intampla transpirati in apartamente si iesiti afara transpirati si gata trageti o raceala de stati in pat zile intregi.Dar asa in casa(apartament)frig afara frig asa ca nu exista pericolul de raceala.Traiasca USR ul cu inteleapta conducere a primariei.Ca toata vara nu au avut timp de lucrarile astea trebuiau facute strategiile pentru lucrari
-
Ați ales oameni incapabili să conducă orașul,acesta este adevarul
Da parcă era o hotărâre că nu mai au voie să spargă asfaltul decât pe perioada verii! Abia acum i-a apucat shimbatul?