Vă reamintim că oficialii Retim au declarat în această săptămână că, din 5 august, nu se vor mai ocupa de curățenie stradală, Consiliul de Administrație al companiei luând decizia să nu se prezinte la licitație din motive de rentabilitate economică. Robu a anunțat, vineri, că o singură firmă s-a prezentat la licitație, însă nici aceasta nu a fost declarată câștigătoare a contractului de 6 milioane de euro anual, deoarece oferta depusă depășea acest plafon. În aceste condiții, din data menționată mai sus, Timișoara nu va mai avea nicio firmă care să se ocupe de curățenia stradală. Primarul Nicolae Robu a anunțat, vineri, că oficialii primăriei vor încerca să extindă contractul prin negociere directă.
„Nu cred că vor fi probleme mari (din 5 august încolo – n.r.). Din păcate licitația a eșuat. Era un ofertant, nu ne închipuiam că a venit cu o ofertă neeligibilă. A venit cu o valoare mult peste caietul de sarcini. Prin urmare, conform legii, există acum posibilitatea de negociere în condițiile caietului de sarcini și nu supralicitând acele condiții, negociere directă cu ofertantul sau alte firme. Și noi facem în primul rând tentativa de a încheia un contract pe această bază legală. Prin absurd, dacă nu vom reuși, va trebui să încheiem un contract pe clauză de forță majoră. Nu își poate imagina cineva să lăsăm într-o lună în care se așteaptă să fie foarte cald, orașul cu gunoaiele pe străzi. Eu am văzut așa ceva, în Paris, era o grevă. Și în Atena. Nu ne permitem să avem astfel de situații”, a spus Robu.
Întrebat dacă nu cumva prețurile estimate de specialiștii Primăriei Timișoara au fost prea mici, lucru reclamat și de Retim, Robu a spus că nu se pricepe la acest domeniu și că are încredere în specialiștii săi, însă, uneori aceștia sunt timorați de controalele efectuate de cei de la Curtea de Conturi, care stabilesc că prețurile estimate de acești specialiști ar fi prea mari.
„Prețurile au fost estimate de specialiștii în domeniu. Da unii te pedepsesc că te-ai dus cu plafonul prea sus. (…) Nu mă amestec în politica asta. Nu e de competența primarului cât e spălatul străzii. E o timorare a oamenilor în urma abuzurilor care se produc. Până acum instanțele corectau abuzurile celor de la Curtea de Conturi. Sunt acolo și oameni care își fac meseria cum trebuie, dar și personaje care își dezonorează instituția”, a explicat Robu.
Deci, prin urmare, de la începutul lunii august, dacă primăria va eșua în negocierile pe care le va avea, Timișoara va rămâne cu gunoaiele pe stradă.
Articole pe aceeași temă:
[related-post post_id=”2079362″]
[related-post post_id=”2079881″]
Citiți principiile noastre de moderare aici!